6 (Dans)evenementen om te bezoeken in Mei!

0

Naast de online dansevenementen die wij inmiddels al aardig gewend zijn, beginnen we ook eindelijk te experimenteren met live evenementen. Van grote testevenementen tot dansworkshops in de open lucht tot voorstellingen met een beperkt bezoekersaantal. Daarnaast kan het nog best lastig kan zijn om te vinden welke evenementen wel door mogen gaan, welke online plaatsvinden en welke worden verschoven. Daarom zetten wij hier 6 workshops, voorstellingen en festivals op een rijtje die je kan bezoeken deze mei!

1: Bachata Sensual Workshop

Tijdens de intensieve Bachata Sensual Bootcamp maak je kennis te maken met de lesmethode van Daniel & Desirée. Je leert meer over deze Bachata-stijl, de muziekkeuze van dit bijzondere danspaar, diverse unieke figuren en heel veel tips en tricks. Na afloop van deze dag, weet je hoe je als leider kunt leiden en hoe je als volger kunt volgen op de manier van dit danskoppel. Er gaat een wereld voor je open! Tip voor gevorderde dansers: de dag erna is een Bootcamp Bachata Intermediate.

Wat: Workshop Bootcamp Bachata Sensual
Wie: Passion2Dance
Waar: Buurthuis Kadans, St. Josefstraat 1, Best
Wanneer: 29 mei 13:00 – 17:00

bootcamp-29-mei-sensual-Bachata passion2dance

2: Our House is on Fire

our house is on fire voorstellingGreta Thunbergs wereldberoemde uitspraak “our house is on fire!” roept op tot actie en paniek. Maar voelen we paniek? Komen we in actie? De dansvoorstelling Our House is on Fire gaat over het verschil tussen begrijpen en daadwerkelijk actie ondernemen. Acht dansers zoeken naar nieuwe manieren om Greta’s urgente boodschap te begrijpen, te versterken en door te laten dringen bij het publiek. Lukt het ons om haar te horen?

Wat: Dansvoorstelling tournee Our House is on Fire
Wie: Choreografie door Nicole Beutler Projects & Norrdans
Waar: Den Haag, Leiden, Groningen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
Wanneer: 14 mei t/m 23 juni

3: Keihard

De interactieve dansvoorstelling KEIHARD van SALLY Dansgezelschap Maastricht gaat over de kracht van dans. Als bezoeker neem je plaats óp het podium, te midden van de dansers. Je voelt de energie ervan afspatten! Stilzitten is onmogelijk. Beleef het zelf.

Wat: Interactieve dansvoorstelling Keihard
Wie: Sally Dansgezelschap Maastricht
Waar: Sittard, Venlo
Wanneer: 6 mei & 19 mei

dansvoorstelling mei KEIHARD-SALLY-Dansgezelschap-Maastricht-foto-Tycho-Merijn-HR

foto: Tycho Merijn

4: Codarts’ Talent on the Move

Talent On The Move is het jaarlijkse tournee programma van de virtuoze en veelzijdige danstalenten van Codarts Rotterdam, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans. Ook in seizoen 2020/2021 kunt u weer genieten van een selectie van het beste wat de hedendaagse dans te bieden heeft – van solo’s en duetten, van groepswerken, van bestaand repertoire van internationale topchoreografen, maar ook van nieuwe choreografieën van aanstormende talenten die speciaal voor de dansers van Codarts zijn gecreëerd.

Wat: Talent on the Move 2021 Tournee
Wie: Codarts Dance Company
Waar: Papendrecht, Kampen, Rotterdam, Delft, Sittard, Baarn
Wanneer: 6 mei t/m 28 mei

codarts talent on the move

5: India Dans Festival

India Dans Festival bestaat uit een divers weekprogramma van online voorstellingen, zoom workshops en films. Elke dag staat een dansmaker centraal in het programma dat een combinatie van nieuwe creaties, hedendaagse en klassieke dansstijlen toont. Daaromheen is er een sprankelend context programma met onder andere live nagesprekken met nationale en internationale gasten.

Wat: Online Editie India Dans Festival
Wie: Korzo Studio X
Waar: Online
Wanneer: 5 mei t/m 9 mei

india dans festival korzo

6: Eurovisie Songfestival 2021

Wat absoluut niet kan ontbreken in deze lijst is natuurlijk het Eurovisie Songfestival wat dit jaar in Rotterdam plaats zal vinden! Hoewel het vorig jaar helaas afgelast moest worden, belooft het dit jaar een extra groot spektakel te worden mét live publiek! Op 8 mei om 12:00 begint de ticketverkoop. Geen tickets kunnen bemachtigen? Dan zijn de halve finales en de finale natuurlijk ook live te volgen op TV of online via livestream.

Wat: Eurovision Song Contest 2021
Waar: Ahoy Rotterdam & Online livestream & NPO1 om 21:00
Wanneer: 18, 20 & 22 mei

eurovision song contest rotterdam 2021