Waar vind je het comfort van dansschoenen voor dagelijks gebruik?

0

Vele Ballroom-, Latin-, Tango- en Salsa dansers hebben al meer dan een jaar niet of nauwelijks kunnen dansen met een danspartner of in een volle dansles gezamenlijk in een dansruimte. Een gemis niet alleen op lichamelijk vlak, maar ook emotioneel vlak. In dit artikel laten wij Tara aan het woord. Zij geeft Argentijnse Tango danslessen en is een echte kenner op het gebied van Tango dansschoenen. Hoe brengt zij het comfort van dansschoenen terug in haar dagelijks leven? Zij deelt haar geheim: Tangoschoenen met lederen zool.

Het gemis van danslessen

“Alle dansstijlen hebben verschillende aspecten die wij nu allemaal missen. Hopelijk kunnen we er snel weer van gaan genieten. Het samenzijn en delen van een passie geeft energie en ontspanning, waardoor al het andere dagelijkse meer vanzelf gaat.

Een nieuwe manier om eenzelfde soort ontspanning en energie gevend onderdeel voor je eigen leven te vinden blijkt best een uitdaging. Zelf trek ik af en toe thuis mijn dansschoenen aan en zet muziek op waar ik voorheen graag op danste. Maar ja, dat is toch wel even anders in je eentje als je gewend bent met een partner te dansen.”

Redder in nood: Nueva Epoca dansschoenen met lederen zool

“Eén van de aspecten waar ik wel erg van geniet is de stabiliteit en het comfort van mijn dansschoenen. Mijn favoriete merk is Nueva Epoca. Ik ben dol op haar elegante vormgeving en hoge hakken die veel stabieler zijn, dan dat ze ogen.

Ik bedacht me: ‘Nu ik niet kan dansen, zou ik graag dezelfde stabiliteit willen in mijn schoenen waar ik mee naar buiten ga’. Nueva Epoca maakt gelukkig al dansschoenen met lederen zolen waar je mee buiten kan dansen en lopen. Binnen de wereld van Argentijnse Tango worden vaak zelfs lederen zolen gekozen boven suède zolen, omdat het de ontwikkeling van je eigen techniek bevorderd en het pivoteren gemakkelijker maakt.

Een deel van die collectie lederen zolen van Nueva Epoca heeft dichte neuzen, waardoor ze makkelijker te dragen zijn in dit Europese klimaat. Voor de zomermaanden heeft het merk zeer elegante sandaal modellen in verschillende hakhoogtes.”

Lente Favorieten:

Nueva epoca paris leren zool witte dansschoen nueva epoca aurora nude dansschoenen met leren zool Nueva Epoca gloria gouden dansschoenen Nueva Epoca cosima met leren zool rode dansschoenen

De voorjaarstrend: Buitenschoenen geïnspireerd op dansschoenen

“Wat als een merk met generaties lange ervaring in het ontwikkelen van dansschoenen, modellen ging ontwerpen voor dagelijks gebruik? En, niet alleen maar modellen met hoge hakken, maar juist elegante schoentjes waar je de hele dag op kan lopen en staan. Dan hebben wij goed nieuws voor jou! Het bekende dansschoenen merk Werner Kern heeft een nieuwe lijn dames ballerina’s gelanceerd. Modieuze flatjes met het comfort van dansschoenen en een lederen zool om mee op straat te kunnen lopen.

Werner kern ballerina's kay

De elegante ballerina schoenen zijn ook chique genoeg voor nette gelegenheden, waaronder feestdagen, sollicitaties en zelfs bruiloften. Speciaal voor bruiden biedt Werner Kern een deel van haar collectie aan in wit satijn. Ook deze hebben lederen zolen om de hele dag op elegante en comfortabele schoenen van een bruiloft te genieten.

Werner kern francis bridal bruidsschoenen met lederen zool

Op het moment zien we ook een trend binnen de modewereld voor aankomende lente en zomer. Vele modeschoenen merken zoals Jimmy Choo, Unisa en Lodi hebben inspiratie gehaald van de dansvloer en dit vertaald naar het straatbeeld. Ze zien er mooi uit, maar hebben ze ook het comfort van dansschoenen zoals die van Werner Kern? Qua kwaliteit, prijs en comfort kan je misschien toch beter voor professionele dansschoenen (met lederen zool) gaan.”

Jimmy Choo: Nueva Epoca/Werner Kern:
jimmy choo yvette Nueva epoca amalia
Jimmy choo ballerina's Werner kern candy ballerinas

Hoe vind ik het perfecte paar?

“Zo, nu terug naar vandaag de dag. Op zoek naar het comfort van dansschoenen, maar dan voor dagelijks gebruik. Voor dames die gewend zijn aan hoge hakken adviseer ik de collectie Nueva Epoca dansschoenen met lederen zool. Daarnaast zijn de Werner Kern ballerina’s echt aan te raden voor alledaags gebruik.

Dus waar kan ik beginnen met de zoektocht naar dansschoenen voor dagelijks gebruik? Maak eens een afspraak bij Danswinkel.nl! Deze dansspeciaalzaak heeft naast een grote webshop ook filialen in Amsterdam, Den Haag, Hilversum en Rotterdam. Hier kan je gerust even rondkijken en wat passen, al is het alleen maar voor het gevoel of voor de maat. Samen met mijn collega’s geven wij jou graag persoonlijk, deskundig advies.”

anna kern dansschoenen pasvorm