Hoe draag je jouw danskleding buiten de dansles om?

0

Danslessen in de dansstudio zijn helaas nog niet in zicht. Daarnaast draag je tijdens de danslessen buiten hoogstwaarschijnlijk totaal andere kleding dan in de studio. Geen balletpakjes, balletschoenen of dansschoenen met suède zool in het natte gras of op de koude stoep. Dit is natuurlijk hartstikke zonde van jouw danskleding collectie! Daarom geven wij jou de inspiratie om jouw danskleding niet in de kast te laten verstoffen, maar juist te combineren tot de meest modieuze outfits dit voorjaar.

Modewereld en Danswereld liggen dichtbij elkaar

Van couture-catwalks tot koninklijke hoven tot reguliere merken, dans heeft al eeuwenlang invloed gehad op wat we dragen – en vice versa. Creatieve werelden hebben elkaar altijd al geïnspireerd. Zo zijn er altijd wel linkjes te leggen tussen de mode en de dans wereld. Wie nou wie het eerste inspireert blijft een soort “kip en ei” verhaal. Waarschijnlijk zullen we daar nooit uit komen en gelukkig heeft dat geen invloed op de creativiteit. Lees hier meer over hoe de modewereld en danswereld elkaar altijd al geïnspireerd hebben.

balletwereld en modewereld danskleding buiten dragen

Wat zijn de trends van dit seizoen?

Voordat we gaan bekijken hoe we danskleding buiten de dansvloer kunnen dragen, moeten we eerst de voorjaarstrends op een rijtje zetten. Deze lente gaan we veel kleur zien, zowel in de natuur, als in het straatbeeld en op de dansvloer. Pasteltinten zijn veel te vinden en wat fellere frisse kleuren zijn in opkomst net als de narcissen en krokussen. Veel effen kledingstukken, maar ook kleurrijke prints met vrouwelijke silhouetten. Metallic items als blikvanger en netpanty’s voor een rauw randje als contract naast zachte sensuele stoffen.

Zo combineer je jouw danskleding voor dagelijks gebruik

Momenteel zijn er velen die niet kunnen wachten om weer op de dansvloer te staan. Wie weet zoek je een andere manier om de creativiteit van het dansen te kunnen uiten in je dagelijks leven. Ben je de jogging broeken en hoodies wel even zat? Wil je wat vernieuwing in je kledingkast zonder een gehele nieuwe garderobe te hoeven aanschaffen? Combineer dan je danskleding collectie met je dagelijks kledingkast en kijk wat er ontbreekt.

Hieronder een aantal ideeën om nieuw outfits samen te stellen met en zonder het aanschaffen van nieuwe items. Zo kan je je danskleding incorporeren in je dagelijkse outfit!

Trend 1: Fishnet danspanty

pridance PRI849S netpanty met strassNetpanty’s zijn onmisbare basics voor dansers die Showdance, Jazz, Ballroom, Latin of Salsa dansen. Ze laten namelijk de benen egaler lijken op het toneel. Daarnaast zijn fishnets regelmatig terug te vinden in het modebeeld. Dit betekent dat je jouw oude dans netpanty’s prima kan gebruiken voor buiten te dansvloer.

Je kapotte fishnet danspanty staat heel stoer bij biker boots of hoge sneakers, eventueel met sport sokken. Combineer je oversized hoodie met een glamoureuze fishnet danspanty met strass of achterbeen naad. Draag eventueel je hotpants of bike pants eronder en je biker boots of hoge sneakers natuurlijk.

fishnet panty danskleding voor buiten

Trend 2: Maxi jurken met flatjes

Maxi jurken zijn onwijs trendy en comfortabel om te dragen in het zomerse weer. De prijzen van een mooi aansluitende maxi jurk kan echter flink oplopen. Hiervoor hebben wij de oplossing! Vraag je oma, tante of buurvrouw of ze nog een los vallende jurk over hebben, schaf er eentje aan bij een tweedehands winkel of tover er eentje uit je eigen kledingkast. Creëer vervolgens een getailleerd, Boho silhouet door meerdere taillebanden boven elkaar te dragen.

Geef de outfit een chique touch door hem te combineren met Werner Kern Ballerina’s.

werner kern ballerina's roze glitter

Trend 3: Zwart-Wit

nueva epoca simona dansschoenen met lederen zool

Zwart-wit is een tijdloze, klassieke combinatie die we dit jaar ook zeker terug zullen gaan zien. Ook danskleding is vaak zwart of wit van kleur en kan je dus gemakkelijk aan je outfit toevoegen. Combineer je hoodie of oversized blouse met je yoga pants. Gebruik een balletpakje als body met een nette broek erover heen. Maak de outfit af met dansschoenen met een lederen zool waarmee je de straat op kan.

Combineer zoveel mogelijk verschillende kledingstukken met zwart-wit print, zoals witte sportsokken met zwarte streepjes of items met blokjes en stipjes print. Ook leuk is om zowel een zwarte als een witte riem bij elkaar te dragen.

Monochroom zwart-wit trend

Trend 4: Jazz pants

Nu we het toch over yoga pants hebben, skinny jeans maken dit jaar plaats voor baggy broeken. Zowel volledig baggy broeken als broeken met wijd uitlopende pijpen. Eind vorig jaar ging de yoga pant, tegenwoordig ook wel ‘flared legging’ genoemd, opeens viral. Dit model is vergelijkbaar met een jazzbroek. Combineer jouw jazzbroek of yoga pant met een strakke (crop) top en hippe sneakers dit seizoen.

temps danse luna jazzbroek danskleding voor buiten flared legging yoga pants jazzpants bella hadid

 

Trend 5: Zomer sandalen geïnspireerd door dansschoenen

Nieuwe schoenencollecties van diverse merken hebben inspiratie gehaald uit de danswereld. Dit zie je terug in de vele zomerse sandalen met hakjes. Zijn de suède zolen van jouw oude dansschoenen nou helemaal versleten of vind je het zonde dat je je dansschoenen niet meer draagt? Laat de schoenmaker dan een lederen of rubberen zooltje onder de dansschoenen zetten! Zo geef je jouw dansschoenen een tweede leven.

Wanneer je nieuwe dansschoenen aanschaft, kan je zelfs voor dansschoenen met lederen zolen gaan. Hiermee kan je naast dansen ook lopen op straat, maar dan met de stabiliteit en het comfort van dansschoenen.

Tan dansschoenen voor de zomer en lente