5 redenen waarom iedereen een keer ballet moet proberen

0

Ballet als recreatie is bedoeld voor iedereen! Jong of oud, klein of groot, jongen of meisje, iedereen kan ballet beoefenen. Twijfel je om balletles te gaan volgen? Plan een aantal proeflessen in bij diverse dansscholen in de buurt in. Zo ontdek je vanzelf of klassiek ballet iets voor jou is en welke soort balletles het beste bij jou past. Nog niet overtuigd? Wij geven jou 5 redenen waarom iedereen een keer klassiek ballet moet proberen.

Grishko balletles

1: Het verbeteren van conditie, motoriek en coördinatie

Tijdens balletoefeningen moet je de benen en armen tegelijkertijd en apart van elkaar bewegen. Hierdoor bevorder je de motoriek en coördinatie. Klassiek ballet is daarom hartstikke goed voor de algemene ontwikkeling van kleine kinderen.

Ook volwassenen hebben baat bij het proberen van ballet. De sprongetjes, draaien en combinaties zijn zwaarder dan ze eruit zien. Je traint hier dus echt je conditie mee! Bovendien is het snel aanleren en recreëren van pasjes net zo’n goede training voor het brein als voor de rest van je lichaam.

2: Versterken van spieren die je normaal niet traint

Als je je spieren sterker wilt maken is ballet de ideale sport om te proberen! Je voert vele bewegingen uit die je in andere sporten normaal niet doet. Klassiek ballet traint spieren, waarvan je geeneens wist dat je ze had. Daarnaast krijg je van ballet, als je de oefeningen goed uitvoert, vrij lange en flexibele spieren in plaats van bulky spieren. Vandaar dat de ballet barre workout zo in populariteit is gestegen de afgelopen jaren.

ballet barre workout

3: Een goede houding aanleren

In de balletles is een rechte houding één van de eerste dingen die je aanleert. Dit is dan ook echt een basisonderdeel van klassiek ballet. Door deze houding continue te trainen zal je merken dat je in het dagelijks leven ook automatisch de ballet houding aan zal houden. Daarnaast leer je in ballet ook heel bewust je lichaam te gebruiken. Je ontdekt welke bewegingen goed voor je zijn en welke niet. Hier zal je lichaam je later dankbaar voor zijn!

balletles proberen goede houding aanleren

4: Discipline en doorzettingsvermogen trainen

Klassiek ballet is gegrond in eeuwenoude tradities en staat algemeen bekend als strenge kunstvorm. Beginners balletlessen zullen natuurlijk niet zo streng zijn, geen zorgen! Toch leer je veel discipline aan door iedere week routine naar de les te gaan en hard te werken aan je vooruitgang. Hoewel balletpasjes best zwaar kunnen zijn, is een groot onderdeel van ballet om een kalme uitstraling te behouden. Ook dit is een vaardigheid die best wel van pas kan komen buiten de balletlessen om.

5: Het is hartstikke leuk!

De balletles en alles eromheen is natuurlijk super leuk! Je leert nieuwe mensen kennen, hebt plezier en beweegt veel. Je traint samen met (voornamelijk) leeftijdsgenoten en werkt naar voorstellingen of examens toe. Dit zorgt voor unieke ervaringen en misschien wel vriendschappen voor het leven.

Naarmate je blijft dansen, zal je al snel vooruitgang merken. De oefeningen worden makkelijker om te onthouden en uit te voeren, waardoor je weer ingewikkeldere pasjes kan gaan aanleren. Misschien mag je na hard te hebben getraind wel op spitzen dansen! Bovendien zijn de balletvoorstellingen een geweldig moment om je vooruitgang te laten zien aan vrienden en familie.

Ten slotte is ballet voor velen ook echt een uitlaatklep, waarin ze hun energie en creativiteit kunnen uiten. Dit zie je niet alleen terug in het dansen zelf, maar natuurlijk ook in de outfits. Zowel de balletkleding in de dansstudio als door ballet geïnspireerde kleding buiten de studio. Laat je individualiteit zien, binnen de kledingvoorschriften, met exclusieve balletpakjes, unieke rokjes en schitterende haaraccessoires!

balletkleding outfits