Online Dansvoorstelling NDT 2: Souls made apparent

0

Aanstaande donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 maart om 20.00 uur presenteren de jonge dansers van het Nederlands Dans Theater hun NDT 2-programma Souls made apparent. Zet het snel in je agenda, want het belooft een hele mooie avond te worden!

NDT2-2752_2021©-Joris-Jan-Bos_online_6_2047_1278-3

NDT 2 danst het ballet 27’52” van meesterchoreograaf Jiří Kylián en de nieuwe creatie The Big Crying van associate choreograaf Marco Goecke. Het is nog niet te laat om een kaartje te kopen. Zorg wel dat je op tijd bent: iedere voorstellingsavond stopt de kaartverkoop een uur voor aanvang van de voorstelling (dus om 19.00 uur)!

De voorstellingen van Souls made apparent zijn exclusief via livestreams te zien. Deze worden gestreamd vanuit het Zuiderstrandstheater in Den Haag, via ndt.nl. De makers zorgen ervoor dat het publiek thuis net zo betrokken is bij hun nieuwe creaties als het publiek in de theaterzaal.

Bestel hier je NDT 2 kaartje

 

Wanneer: 18, 19, 20 maart (2021)
Inloop: 19.15-20.00 uur
Start voorstelling: 20.00 uur (let op: Nederlandse tijd)
Duur: ± 75 minuten
Waar: ndt.nl
Kaart: €15 (meer geven mag!)

Online Inleidingen

Voorafgaand aan de livestreams kun je van 19.00-19.25 aansluiten bij een online inleiding via Zoom. Tijdens de inleiding krijg je meer informatie over de choreografen en het programma. Ook krijg je de kans om je eigen vragen te stellen aan een gast die aansluit.

Je kunt deelnemen aan de online inleiding door een toegangskaart te kopen voor één van de livestreams. Op de dag van de voorstelling ontvang je een mail met de mogelijkheid om jezelf aan te melden voor de inleiding. In de bevestigingsmail ontvangt je de link naar de Zoom meeting.

Toegang is gratis, maar let op, er zijn beperkt aantal plaatsen!

Over het Programma Souls made apparent

Souls made apparent brengt enkele van de technisch meest uitdagende en theatraal veeleisende NDT-makers in één avond samen. Naast een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke presenteren de jonge dansers van NDT 2 het werk 27’52’’ van meesterchoreograaf Jiří Kylián.

In 27’52’’ (2002) wordt de kijker meegenomen in een spel van zoeken en gezocht worden, vasthouden en vastgehouden worden, trekken en duwen. Een spel waarin de danser uiteindelijk het podium alleen moet verlaten. De titel van het stuk refereert aan de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, en aan de geboortedatum van de voormalig danser en NDT-icoon aan wie het werk is opgedragen, Gerald Tibbs (27-05-1952).

Marco Goecke, wiens werk sinds 2013 frequent te zien was bij het gezelschap, zal nieuw werk creëren voor NDT 2. Met zijn eigenaardige, unieke bewegingstaal is Goecke een van ‘s werelds meest gevraagde choreografen.