Hoe maak ik een balletknot?

0

bloch haarelastiekje voor de balletknotLukt het maar niet om een strakke balletknot te maken? Wij geven hier het recept voor het maken van een klassiek ‘balletknotje’. Hiervoor heb je natuurlijk wel de geschikte haaraccessoires nodig, dus schaf deze eerst aan!

1: Paardenstaart

Borstel het haar door. Doe je haar in een strakke paardenstaart met een haarelastiekje in de kleur van je haar. Het beste is een strak elastiekje met grip op je haar, zodat het er niet uitglijd.

2: Draaien

Draai je staart één kant op, zodat er een spiraal ontstaat, een soort rol. Vervolgens draai je de rol om je elastiekje heen. Je krijgt nu een soort donut.

bloch haarnetje eromheen draaien3: Haarspelden en Haarnetje

Steek er een aantal spelden in om het knotje vast te zetten. Plaats een haarnet in jouw haarkleur om de knot en draai hem een er paar keer omheen. Maak de knot nu stevig vast met meerdere haarspelden. Schudt met je hoofd om te kijken of het wel goed strak zit.

4: Extra’s

Spray er eventueel wat haarlak in. Tot slot kan je de knot eindeloos versieren met scrunchies, strass speldjes, gehaakte haarnetjes of haarbandjes. Te kort haar voor zo’n balletknotje? Koop een donut of bun maker bij Danswinkel.nl.

Et Voilá! De perfecte balletknot! Trek je danskleding aan en je bent klaar voor de balletles.

Wear moi haar scrunchie voor de balletknotWear Moi div-98 ballet knot haarnetje met parels