Dansvoorstelling streams die je moet bezoeken in April!

0

Het lijkt erop dat de theaters nog even gesloten blijven, maar wees niet getreurd! Wij zetten vijf dansvoorstelling streams op een rijtje, zodat je deze maand toch vanuit huis kunt genieten van prachtige theaterstukken. Deze video streams zijn te bezoeken voor een bescheiden prijsje. Bovendien steun je hier ook de theaters en gezelschappen mee. Twijfel niet en probeer eens een nieuwe voorstelling uit nu dat de mogelijkheid er is!

1. Spring Special door het Nationale Ballet

Om het voorjaar te vieren presenteert Het Nationale Ballet op Tweede Paasdag een vrolijke en feestelijke ‘Spring Special’. Een intiem en buitengewoon veelzijdig duetten programma, waarin de nadruk ligt op zowel de virtuositeit als de eigen persoonlijkheid van de eerste en voor een deel ook tweede solisten van het gezelschap. Na maanden thuis trainen en beperkte voorstellingen dansen, krijgen ze tijdens deze nieuwe livestream van Het Nationale Ballet de kans om te schitteren in (delen uit) hun favoriete choreografieën.

Livestream op: 5 april 15:00 & 10 april 20:15.
Prijs: € 12,50

spring special het nationale ballet dansvoorstelling streams

2. Triptych door Peeping Tom

Peeping Tom is een Belgisch danstheatergezelschap dat in 2000 werd opgericht door Gabriela Carrizo (I/AR) en Franck Chartier (F). In Triptych bundelen zij nieuwe versies van choreografieën die zij maakten voor het Nederlands Dans Theater: The missing door, The hidden floor en The lost room. Triptych presenteert zich als een surrealistische dans thriller vol met spanning en acrobatiek.

Livestream op: 3 april 20.30 – 22.20
Prijs: € 12,50

peeping tom triptych foto Maarten Vanden Abeele dansvoorstelling streams

Foto: © Maarten Vanden Abeele

3. Past, Present, Zero door Zero Dance Theatre

Zero Dance Theatre is het eerste Urban Contemporary dansgezelschap van Nederland.
De voorstelling ‘Past, Present, Zero‘ biedt een unieke blend van dansstijlen en -achtergronden; een samensmelting van vernieuwend werk en intieme arrangementen. De voorstelling gaat verleden, heden en toekomst. Centraal staat de vraag: “Hoe beïnvloedt het verleden de keuzes van vandaag en morgen?”. De choreograaf, Denden Karadeniz is oa. bekend van tv-programma’s So You Think You Can Dance & Time to Dance.

Livestream op: 3 april 20:30
Prijs: € 12,50

zero dance theatre past present zero dansvoorstelling streams

4. Framed online door Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst biedt een speciaal gemonteerde online versie van gloednieuwe productie FRAMED aan. Hierbij maakt de kijker thuis kennis met twaalf figuren, allen bewoners van dezelfde stad. In aaneengeschakelde scènes ontdekken we wat hen verbindt. Waar individuele levens elkaar raken. Juist in deze tijd, waarin we geïsoleerder leven dan we misschien willen, laat FRAMED zien dat iedereen op zijn eigen manier omgaat met het gevoel dat achter onze dagelijkse levens schuilt.

Livestream op: 1 april – 16 april 20:30
Prijs: € 10,-

Yanaika Holle in het campagnebeeld bij FRAMED Conny Janssen Danst

Yanaika Holle in het campagnebeeld bij FRAMED. Foto: © Raymond de Vries

5. The Square Recordings door Scapino Ballet

In de dansvoorstelling streams van productie ‘The Square’ staat elke avond één dansstuk van een jonge choreograaf centraal, waarvan een speciale video versie is gemaakt op een bijzondere locatie. De eerste avond wordt ‘Carried alive’ van Justin de Jager gestreamd. Dit stuk is een fascinerend kijkspel met de breakdance discipline ‘threading’. De tweede avond is ‘What remains’ van Alba Castillo te zien. Dit stuk vertelt een verhaal over heden en verleden, fantasie en realiteit met de mens centraal.

Livestream op: 21 april 20:15 (Carried alive) & 22 april 20:15 (What remains)
Prijs: € 10,-

Scapino ballet the square what remainsscapino ballet the square carried alive