Wat moet je aandoen tijdens je eerste balletles voor volwassenen?

0

Ga je binnenkort je eerste balletles voor volwassenen volgen? Of ben je het al een tijdje van plan, maar heb je het nog niet doorgezet? Wij geven jou een aantal tips over hoe je je kan voorbereiden. Met name over de geschikte balletkleding voor volwassenen! Geen zorgen: Je hoeft echt nog geen volledige ballet outfit te dragen tijdens jouw allereerste proefles. Als je uiteindelijk besluit lessen te blijven volgen, is het natuurlijk wel super leuk om je eigen ballet outfit samen te stellen naar jouw persoonlijke stijl.

Waarom je echt balletles voor volwassenen moet volgen

Velen hebben als kind wel eens balletlessen gevolgd, maar zijn naarmate ze ouder werden gestopt. Misschien droomde je er ooit zelfs van om professioneel balletdanser(es) te worden. Wat je ervaring met ballet ook is, het is altijd de moeite waard om een keer lessen te proberen als volwassene. Zo kan balletles voor volwassenen niet alleen helpen om fysiek fit en flexibel te worden. Het bevordert ook de lichaamshouding, evenwicht, discipline, geheugen, zelfvertrouwen en kan zelfs helpen om een positiever zelfbeeld te vormen. Meer weten over hoe een balletles voor volwassenen precies verloopt? Lees hier alles over de balletles.

Balletkleding richtlijnen tijdens de balletles

Balletles voor volwassenen balletkledingDe specifieke kledingvoorschriften verschillen per dansschool, maar meestal is de algemene dress code gericht op comfort. Ieder onderdeel van de balletoutfit moet redelijk nauw aansluiten. Niet alleen zodat de dansdocent de bewegingen goed kan zien en corrigeren, maar ook zodat je voldoende bewegingsvrijheid hebt. Ons advies: investeer in een aantal essentiële balletartikelen van een dansspeciaalzaak, zodat je het meeste uit de balletles kan halen!

Basis: Een Balletpakje

bloch balletpakjes neutraal
Het belangrijkst is natuurlijk het balletpakje. Dit vormt de basis van je balletoutfit. Wat voor jou het beste balletpakje is, is heel persoonlijk en een kwestie van smaak. Het is raadzaam om verschillende soorten balletpakjes te passen en te ontdekken welk model of welk merk het beste bij jou past. Er zijn namelijk veel dansmerken die balletpakjes produceren, zoals Capezio, Lulli, Ballet Rosa, Papillon, Grishko, Wear Moi en Sansha. Al deze balletmerken leveren balletkleding van zeer hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen.

Balletpakjes zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er balletpakjes met spaghettibandjes, met brede bandjes, met kapmouwtjes, met korte mouw of met lange mouwen. Bij de modellen met spaghettibandjes lopen er soms twee of drie dunne bandjes gekruist over de rug in geometrisch patroon. Balletpakjes zonder mouwen zorgen ervoor dat je veel bewegingsvrijheid houdt en zijn ook ideaal om in de zomer te dragen. Voor de koudere dagen is een balletpakje met mouwen heel geschikt. Vanwege de soepele, elastische materialen word je toch niet belemmerd in je bewegingen.

ballet rosa coralie toffee balletpakje voor volwassenenBalletpakjes verschillen verder nog heel erg qua kleur en gebruikte materialen. Zo zijn er basismodellen in de klassieke kleur zwart, maar ook luxe balletpakjes in andere kleuren, zoals rood, roze, wit, paars, blauw of groen in verschillende tinten. Sommige balletpakjes zijn extra luxe uitgevoerd, doordat er kant of gaas is ingezet, bijvoorbeeld in de mouwen, de halslijn of delen van het lijfje. Soms is door het kant een stukje van de huid zichtbaar, maar bij andere balletpakjes is het kant alleen subtiel zichtbaar tegen de stof van het balletpakje. Voor wie echt wil opvallen tijdens de dansles, zijn er balletpakjes die gedecoreerd zijn met patronen of bloemen in contrasterende kleuren.

Onmisbaar: De Balletschoenen

balletschoenen voor kinderen en volwassenen blochWat je behalve het balletpakje ook nodig hebt voor de balletles, zijn natuurlijk de balletschoenen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals het klassieke balletroze, zwart, wit of meerdere tinten huidskleur. Balletschoenen horen nauw om de voeten aan te sluiten. Voor het beste pasadvies ben je van harte welkom in één van onze filialen. Voor de gevorderde balletdansers is er de mogelijkheid om bij ons spitzen te laten aanmeten. Onze specialisten voorzien je graag van jouw ideale paar spitzen.

Personaliseer: Balletkleding en Accessoires

beenwarmers balletkledingAls je een geschikt balletpakje hebt gevonden, kun je je dansoutfit compleet maken met andere kledingstukken en accessoires. Zo kunnen de meeste balletpakjes perfect gecombineerd worden met een los balletrokje. Ook verkopen we balletpanty’s in verschillende kleuren en modellen.

Daarnaast zijn er diverse modellen balletvestjes verkrijgbaar. Zo word je sneller warm tijdens de warming-up en koelen je spieren niet te gauw af na afloop van de balletles. Hiervoor zijn ook beenwarmers of ballet warm-up booties heel praktisch. Omdat je kunt kiezen uit verschillende vrolijke kleuren, staan deze ook nog eens superleuk!

ballet booties van bloch