Heren Balletkleding: Wat dragen jongens in de balletles?

0

Sla de winkelstraat over en vind online jouw nieuwe balletkleding voor heren! Het is nu mogelijk om heel eenvoudig vanuit huis je complete balletoutfit voor jongens en heren samen te stellen. Maar wat hebben jongens eigenlijk al nodig voor de balletles? Wij vertellen je alles wat je moet weten over heren balletkleding en waar je dit aan kan schaffen.


Waar kan ik jongens balletkleding kopen?

jongens balletkleding kopen van wear moiBij Danswinkel.nl vind je een breed aanbod kleding voor balletdansers. Ons assortiment bevat verschillende soorten balletkleding, waaronder balletpakjes voor heren, nauwsluitende dans tops, herenmaillots en balletschoenen voor heren. We verkopen balletkleding van diverse bekende dansmerken, zoals Calla Dancewear, BLOCH, Wear Moi, Sansha en Lulli Dancewear. Hierdoor ben je verzekerd van hoge kwaliteit balletkleding voor heren. Onze balletkleding voor heren is geschikt om op balletopleidingen en dansscholen te dragen en voldoet aan de meeste kledingvoorschriften.

Waaruit bestaat een ballet outfit voor heren?

Qua balletkleding kunnen heren een outfit naar hun favoriete kledingstijl kiezen. Over het algemeen bestaat een simpele ballet outfit voor heren uit balletschoenen, een dance belt, sokken, een balletpakje of shirt en een balletmaillot of sportbroek. Daarnaast hebben heren een uitgebreide keuze uit warm-ups. Per dansschool kunnen de specifieke kledingeisen ook nog verschillen, dus vraag dit voor de zekerheid altijd even na!

De klassieke ballet look

wear moi balletkleding danskleding jongensVoor een klassieke uitstraling zijn er balletpakjes voor heren te koop, die je kunt combineren met een balletmaillot en balletschoenen.

De balletpakjes voor heren zijn verkrijgbaar zonder mouwen of met korte mouw. Een mouwloos balletpakje voor heren biedt veel bewegingsvrijheid en is wat luchtiger. Ook een balletpakje met mouwen belemmert je niet in je bewegingen, omdat de balletpakjes van elastisch en ademend materiaal gemaakt zijn.

Een balletpakje voor heren sluit ook nauw aan om het lichaam, zodat je geen last hebt van losse stof en zodat alle lijnen goed zichtbaar zijn. Het voordeel van een balletpakje is ook dat het niet opkruipt tijdens het dansen.

Onder het balletpakje wordt een dance belt gedragen. Dit is speciaal balletondergoed voor heren dat de geslachtsdelen ondersteuning en bescherming biedt tijdens het dansen. Over het balletpakje dragen heren traditioneel een balletmaillot. De balletmaillots zijn te verkrijgen met of zonder voet en in de kleuren wit, zwart, grijs of blauw. Vervolgens worden over de balletmaillot vaak balletsokken gedragen.

bloch jongens balletpakje en balletmaillot

De klassieke balletoutfit voor heren maak je af met balletschoenen in de kleur van de balletmaillot of sokken. Balletschoenen voor heren worden gemaakt van leer of canvas en hebben een splitzool of doorlopende zool. Balletschoenen met doorlopende zool zijn erg populair onder beginnende balletdansers, omdat deze balletschoenen iets meer weerstand bieden bij het strekken van de voet, waardoor de spieren beter getraind worden. Meer gevorderde balletdansers kiezen vaak voor een balletschoen met splitzool, omdat deze flexibeler is en het strekken van de voet makkelijker maakt.

Een balletschoen die wij aanraden is de SoDanca SD16. Deze balletschoen is gemaakt van soepel, elastisch canvas met comfortabele pasvorm. Ook in grotere maten verkrijgbaar als de SoDanca SD18.

Casual look voor ballet of modern

bloch heren danskleding t-shirt en shorVoor een meer casual uitstraling dragen heren een tanktop of strak t-shirt tijdens de balletles. Een dans-t-shirt of mouwloze danstop voor heren is heel goed te combineren met een short of jazzbroek. Het dansmerk Urban Classics levert bijvoorbeeld veel trendy balletkleding voor heren. Hun collectie bestaat uit stoere heren tops en dansbroeken, die gemaakt worden van comfortabele materialen en van hoge kwaliteit zijn. Ook sportkleding voor heren kan daarnaast goed gedragen worden als onderdeel van de casual outfit of als opwarm kleding.

Kies en mix je eigen heren balletkleding stijl en shop nu eenvoudig online!