Audities Dansvak Vooropleidingen Schooljaar 2021/2022

0

Het auditie seizoen voor dansopleidingen is van start gegaan! Wanneer je interesse hebt om van dans later je beroep te maken, is het van belang om zo jong mogelijk te beginnen met de juiste training. Vele professionele dansopleidingen bieden daarom ook een vooropleiding en/of oriëntatieklas aan voor kinderen vanaf groep 6. Hier lees je waar en wanneer je auditie kan doen voor diverse dans vooropleidingen. Zo kan je schooljaar 2021/2022 een start kan maken aan je toekomstige danscarrière.

Dansvak Vooropleidingen

1: Nationale Balletacademie

De Nationale Balletacademie werkt als enige balletopleiding in Nederland samen met het internationaal gerenommeerde balletgezelschap Het Nationale Ballet. Als je droomt van een professionele balletcarrière, ben je hier aan het juiste adres! Naast de Klassieke Ballettechniek ontwikkelen leerlingen zich ook in Moderne Dans, Caractère, Repertoire en Pilates. De auditie cursus voor de vooropleiding is geschikt voor leerlingen van groep 6.

Datum: 3 maart – 27 maart
Locatie: Agamemnonstraat 44, Amsterdam
Meer informatie: Nationale Balletacademie Selectie en Auditie

nationale balletacadmie dansers van morgen eindvoorstelling

2: Codarts

Bij de vooropleiding dans van Codarts kunnen kinderen vanaf 9 jaar de eerste stappen zetten in de richting van een mogelijk professionele danscarrière. In maart gaan de oriëntatie workshops van start en in april beginnen de audities. Instromen kan in ieder leerjaar, maar het eerste of vierde jaar heeft de voorkeur.

Datum: 6 maart – 17 april (workshops), 16 april – 5 juni (audities)
Locatie: Kruisplein 26, 3012 CC Rotterdam
Meer informatie: Codarts vooropleiding dans

codarts vooropleidingen dans

3: Lucia Marthas

Lucia Marthas Institute for Performing Arts richt zich op verschillende disciplines, waaronder PopTheatreMusicalDance™, Ballet en Zang. Op de vooropleiding van Lucia Marthas bereiden ze basisschoolleerlingen en leerlingen in het voortgezet onderwijs voor op eventuele voortzetting op Mbo- of Hbo-niveau en uiteindelijk op een professionele carrière.

Datum: 4 maart – 18 april
Locatie: Amsterdam, Groningen, Rotterdam, Den Haag
Meer informatie: Lucia Marthas auditiedata vooropleiding

luciamarthas-agenda-audities-vooropleiding-2020-2021-768x576

4: ArtEz

Bij ArtEZ krijg je een stevige danstechnische basis en leer je verschillende dansstijlen, maar de focus ligt op hedendaagse dans. In groep 7 en 8 van de basisschool kan je starten met de oriëntatieklas. Na de oriëntatiefase kun je auditie doen voor de Vooropleiding Dans voor middelbare scholieren.

Datum: 2 maart
Locatie: Arnhem, Venlo
Meer informatie: ArtEz vooropleiding dans toelating

artez vooropleiding dans

5: Koninklijk Conservatorium Den Haag

Op de dansvakopleiding worden dansers van de toekomst ontwikkeld tot zelfstandige kunstenaars met beheersing van de academische ballettechniek, een open creatieve blik, muzikaliteit, vakmanschap, passie en ambitie. Het Koninklijk Conservatorium Den Haag werkt dan ook samen met grote Nederlandse dansgezelschappen.

Datum: 13 maart (Oriëntatieprogramma), 6 maart (Dansvakopleiding)
Locatie: Den Haag
Meer informatie: Koninklijk Conservatorium Den Haag Audities

koninklijk conservatorium den haag dansvak vooropleidingen

Nog vele andere Dansvak Vooropleidingen

Geen geschikte opleiding gevonden of te laat met inschrijven? Geen zorgen! Vele (amateur) dansscholen verspreid over Nederland bieden ook dans vooropleidingen aan waar kinderen meerdere malen per week een intensief dansprogramma volgen. Leerlingen ontwikkelen zo hun dansvaardigheden en worden bij deze voortrajecten vaak ook specifiek voorbereid op audities voor vervolgopleidingen. Blijf dus vooral rondkijken en oriëntatie danslessen volgen.

Biedt jouw dansschool een dansopleiding aan en wil je de audities vermelden op dansisvooriedereen.nl? Neem dan gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

dansvak vooropleidingen