Balletles met koud weer? Geen probleem met winterse warm-ups!

0

intermezzo beenwarmers en warm-ups voor winterDe warme herfstdagen zijn voorbij en de temperatuur begint langzaam maar zeker onder vriespunt te zakken. Zie jij er nou ook tegenop om in een balletpakje in de koude dansstudio te staan? Wij geven in dit artikel onze beste tips om je voor te bereiden op de koude winterdagen. Met deze winterse balletkleding warm-ups ga je met extra veel plezier de balletles in dit seizoen!


1. Begin met een goede basis

Een ballet outfit voor de winter begint met een warm balletpakje. Balletpakjes met mouwen vormen een perfecte basis. Ook is het een optie om te kiezen voor een balletpakje van een wat dikker en steviger materiaal, zoals microvezel of fluweel.

Bij Danswinkel.nl heb je ruime keuze uit balletpakjes voor de winter. Ga bijvoorbeeld voor een basic zwart balletpak met lange mouwen. Ideaal om te combineren met vrolijke warm-ups. Daarnaast kan je ook kiezen uit een diverse collectie luxe balletpakjes met details van kant, fluweel of gaas. Deze chique balletpakjes zijn uiteraard ook extra leuk om cadeau te geven of krijgen voor de feestdagen.

Wear Moi dames balletpak lange mouw meringue Ballet Rosa Vamp Noir Black Velvet balletpakje CAL117 calla liana balletpakje met turtleneck

2. Houdt het bovenlichaam goed warm

Combineer je balletpakje met een warm-up vestje om het bovenlichaam lekker warm te houden. Een balletvestje van fleece of katoen is zeer geschikt om te dragen tijdens de opwarming of tussen de danslessen door. Vervolgens kan het ballet vestje uitgetrokken worden in de loop van de balletles, wanneer je volledig bent opgewarmd.

Vergeet daarbij ook niet om de nek warm te houden met bijvoorbeeld een leuke sjaal. Zo voorkom je spierpijn of stijve spieren in de nek. Danswinkel.nl verkoopt sjaals van dansmerken. Deze zijn zo ontworpen dat ze niet in de weg zitten tijdens het dansen.

urban classics dans sjaal TB624 grijs grishko balletvest voor dames 06201:1 papillon pk2054 roze balletvestje met lange mouwen warm-ups wear moi carmen wikkelvest ballet voor dames

3. Wollige warm-up broeken voor de koude benen

De balletles beginnen met koude benen is niet alleen oncomfortabel, maar kan ook de kans op blessures vergroten. Vergeet dus niet om een warme dans broek aan te schaffen. Wollen korte broekjes zijn bijvoorbeeld ideaal om de liezen en bovenbenen warm te houden. Daarnaast kan je ook kiezen voor een legging, jazzbroek of ballet unitard.

Knitted Melange Warm Up Shorts U1207 bloch unitard warm-ups LUB601 lulli dancewear unitard kort LUB604 lulli dancewear bordeaux dansbroek

 

4. Maak de ballet outfit af met accessoires

Een winterse ballet outfit is niet compleet zonder de juiste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan warm-up booties of dans sokken om koude voeten op te warmen. Daarnaast heeft Danswinkel.nl vele leuke beenwarmers in alle kleuren en maten. Vergeet tenslotte niet om te gaan voor een dikkere balletpanty van 70 of 80 denier. Met al deze leuke warm-ups ben je helemaal klaar voor de winter!

Silky dance balletpanty met voet roze kleur warm-ups IM009K warm-up booties bloch roze A1000 blochsox nude kleur danssokken bloch rumpf 1121 roze beenwarmers 60 cm voor warm-ups