Hoe vind je het juiste model salsaschoenen voor jouw voet?

0

Wanneer je op zoek bent naar je eerste paar salsaschoenen, zal je talloze salsaschoenen tegenkomen met allerlei verschillende bandjes, kleuren, maatvoeringen en materialen. Het is erg belangrijk dat je een dansschoen aanschaft die zo perfect mogelijk bij je voet past om pijn en blaren te voorkomen. Wij geven een aantal tips over hoe je het geschikte model salsaschoenen voor jouw voeten kan vinden.

Tip 1: Bezoek een dansspeciaalzaak

danswinkel den haag dansschoenenNiet elk model past zomaar bij elke voetvorm. Daarom raden wij je aan om zeker voor je eerste paar salsaschoenen langs te komen in een dansspeciaalzaak, zodat je een aantal verschillende opties kan proberen en hierdoor duidelijkheid te krijgen in wat er het beste bij jouw voet past. Ook wanneer je voor een nieuw paar van hakhoogte of merk wilt wisselen, kan het heel goed zijn dat je niet meer dezelfde schoenmaat hebt.

Het kan dus best ingewikkeld zijn om je salsaschoenen online te bestellen. Mocht je niet de optie hebben om langs te komen in één van de DANSWinkel filialen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Hilversum, kan je altijd even contact opnemen. Hier kan je eventueel naar informatie vragen over bepaalde modellen, of de lengte en breedte van je voet doorgeven. Zo kunnen de deskundige medewerkers jou via deze weg toch helpen.

Tip 2: Schoenmaten verschillen per merk en model

De merken die wij verkopen zitten allemaal in verschillende landen. Vaak zal je zien dat West-Europese salsaschoenen wat breder en grover zijn wanneer je deze vergelijkt met dansschoenen uit Zuid-Europese landen. Vervolgens werken sommige merken met Amerikaanse maten en andere weer met Engelse maten. Schoenen binnen één merk kunnen zelfs uiteenlopen qua maat en pasvorm! Houd je daarom niet te veel vast aan je normale Europese schoenmaat en probeer eens een maatje kleiner of groter.

model salsaschoenen diverse maten

Tip 3: Ga op zoek naar de juiste leest voor jouw voet

We zien steeds meer dat salsaschoenen ook op verschillende leesten gemaakt worden. Dit is dus een perfecte optie wanneer je een hele smalle of juist brede voet hebt en daardoor moeite hebt om schoenen te dragen van een gemiddelde leest. Bekijk hier bijvoorbeeld onze collectie extra brede dansschoenen of extra smalle dansschoenen.

Deze dansschoenen kan je onder andere vinden van internationaal bekende merken Werner Kern en
Diamant. Zij hebben een aantal dansschoenen in hun huidige collectie met aangepaste leest die gewoon uit voorraad bestelbaar zijn. Daarnaast produceren ze ook speciale inlegzooltjes voor smalle voeten. Perfect passende salsaschoenen hoeven dus niet meer speciaal voor je gemaakt te worden!

diamant dansschoenen inlegzooltjes voor smalle voeten

model salsaschoenen kiezenTip 4: Probeer verschillende salsaschoenen

Bij brede voeten raden wij aan om schoenen uit te kiezen die niet al te veel bandjes hebben. Deze zitten vaak strak om de voorvoet en kunnen zodoende gaan knellen. Anderen hebben juist het tegenovergestelde probleem en zakken snel door de dansschoenen heen. Dan is het aan te raden om eens een kijkje te nemen bij salsaschoenen met een dichte neus.

Het juist model salsaschoenen kan dus enorm verschillen per danser(es). Daarbij adviseren wij om meerdere dansschoenen te passen, advies te vragen van een specialist en vooral te kiezen voor comfort.