Welke soort zool is geschikt voor salsaschoenen?

0

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten wanneer je je eerste paar salsaschoenen aanschaft. Het eerste onderdeel is de zool onder de dansschoen. In deze artikel leggen wij uit welke type zool salsaschoenen moeten hebben, waarom ze deze zool hebben en hoe je deze het beste kan onderhouden.

Waar worden de zolen van salsaschoenen van gemaakt?

Lederen zool en suede zool salsaschoenen

De zolen van salsaschoenen worden over het algemeen gemaakt van suède, wat een type leer is. Het lijkt een klein beetje op stof en wordt gemaakt van de binnenkant van leer.

Suède is van zichzelf redelijk glad, waardoor je gemakkelijk kunt draaien, maar niet glad genoeg om niet meer af kunnen remmen. Suède is eigenlijk de perfecte optie tussen leer en rubber.

Waarom hebben salsaschoenen een suède zool?

Voorkomen van blessures

Nueva Epoca dansschoenen voor salsa, latin, tango

Wanneer je reguliere buitenschoenen draagt zijn de zolen hiervan waarschijnlijk gemaakt van leer of rubber. Leer is voor salsa niet aan te raden omdat dit te glad is en rubber is ontzettend slecht voor de knieën en enkels!

Bij dansstijlen als salsa wordt er veel gedraaid. Een rubberen zool zal ervoor zorgen dat de de voeten blijven staan terwijl het lichaam wel draait. Dit kan serieuze klachten en blessures als gevolg hebben.

Extra flexibiliteit

flexibele dansschoenen diamantWat ook een belangrijk aspect is aan suède is dat de zolen door dit materiaal zeer flexibel is. Dit is bevorderlijk voor het dansen, omdat je de voeten leert afwikkelen en hiermee de spieren in de voet en enkels sterker maakt.

Salsa wordt voornamelijk gedanst op de bal van de voet. Het is dan ook erg belangrijk dat de dansschoen goed aan de voet blijft zitten en soepel genoeg is om de hakken van de grond te kunnen tillen.

Hoe moet je suède zolen onderhouden?

Suède is kwetsbaar materiaal en moet daarom goed onderhouden worden. Hiervoor zijn er door verschillende merken speciale schoenborstels ontworpen die je kan gebruiken na het dansen.

Dit zijn staalborstels met kleine scherpe haakjes die je met weinig druk op de zool kunt zetten en hiermee vanuit het midden naar buiten kunt borstelen. Hiermee haal je het vuil uit de zool weg en maak je het suède weer ruw. Borstel je schoenen regelmatig zodat je zolen niet te glad worden, anders zou je uit kunnen glijden tijdens het dansen.diamant dansschoenen schoonmaken
Salsaschoenen met een suède zool mogen uitsluitend binnen gedragen worden! Neem je dansschoenen nooit mee naar een feest waar buiten gedanst wordt. De zolen zullen hierdoor ontzettend snel slijten en/of kapot gaan. Wanneer je geschikte schoen zoekt om mee buiten te dansen, neem dan een kijkje bij onze salsa sneakers.
Anna Kern Suny danssneakers