Welke schoenen moet ik aan tijdens Zumba?

0

Zumba is enorm in populariteit gestegen in de sport- en danswereld. Tegenwoordig kan je Zumba volgen in de sportschool, op de dansschool en zelfs in je eigen huiskamer! De eerste paar Zumba lessen zal je misschien vol goede moed op ‘normale’ schoenen of sneakers beginnen. Echter, al snel blijkt dat dit niet bepaald ideaal is. In dit artikel adviseren wij jou over de geschikte soort schoenen voor Zumba.

Naast stijlvol, moet je Zumba outfit ook zeker comfortabel zitten. Bezoek dus vooral een dansspeciaalzaak voor advies over de pasvorm en het materiaal van Zumba schoenen en -kleding. In onze danswinkels in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Hilversum staat een deskundig team voor u klaar!

bloch zumba danssneakers

Zumba schoenen met goede demping

Zumba combineert vele dans- en sport elementen, waardoor de volledige les bestaat uit diverse sprongen, draaien en stappen. Een goede danssneaker met demping is hierbij zeer belangrijk. Zumba sneakers hebben dikkere zolen voor extra demping. Dit ondersteunt de voeten en zorgt ervoor dat je comfortabel en veilig kan springen.

Ook zijn Zumba sneakers voorzien van draaipunten onder de zool. Deze draaipunten zorgen ervoor dat de draaibewegingen soepel uitgevoerd kunnen worden. Gewone sportschoenen of straatschoenen hebben geen spinpoints, waardoor de knieën en gewrichten weerstand bieden tijdens elke draai. Dit kan uiteindelijk leiden tot overbelasting of zelfs blessures.

1595 rumpf vision zumba sneakers met demping Vegan dansschoenen So Danca rumpf danssneakers 1560-313

 

Combineer flexibiliteit met stevigheid

Zumba vraagt om een stevige schoen die goede ondersteuning biedt, en tegelijkertijd zo flexibel is dat elke beweging mogelijk is. Zumba danssneakers hebben daarom een speciale, splitzool. Dit houdt in dat de neus en hak van de zool verstevigd zijn, en het stuk ertussenin buigbaar. Hierdoor is de schoen zeer flexibel en volgt deze de bewegingen van de voet tijdens diverse point- en draaibewegingen.

Waar je ook zeker op moet letten is de pasvorm en stevigheid rondom de enkels, voor een goede ondersteuning tijdens het dansen. Als je kiest voor een hoger model danssneaker, kan je rekenen op een betere steun bij de enkels. Hierdoor zullen de enkels minder snel omzwikken of overbelast raken. Als je kiest voor een lager model, krijgen de enkels meer bewegingsvrijheid en flexibiliteit.

Capezio web danssneakers roze DS19 zumba schoenen capezio toggle danssneakers zumba schoenen Papillon pk1500 danssneakers

Match met je Zumba outfit

De meest gangbare kleur van Zumba schoenen is zwart, maar Danswinkel.nl biedt u ook vele andere kleuren aan. Wij hebben Zumba sneakers in diverse kleuren en modellen. Bovendien worden onze Zumba danssneakers geproduceerd door bekende, hoge kwaliteit dansmerken, zoals Rumpf, Bloch, Papillon en Capezio.

Aangezien er vele dansbewegingen terugkomen tijdens Zumba, is het zeker aan te raden om speciale danskleding aan te schaffen. Danskleding wordt gemaakt van vocht absorberend en elastisch materiaal. Bovendien bestaat onze collectie Zumba danskleding uit stijlvolle items volgens de nieuwste modetrends. Combineer hippe tops en leggings met onze tijdloze basics voor een trendy Zumba outfit. Match de outfit met je sneakers en straal tijdens de Zumba les!

Kom ook gerust langs onze fysieke danswinkels. Hier zijn vaak exclusieve sale artikelen verkrijgbaar. Zo schaf je gemakkelijk goedkope Zumba kleding aan!

albizia temps danse bh top geel TB2675 urban classics legging voor zumba 1567 rumpf zuma khaki