Welke dansschoenen heb je nodig voor Argentijnse tango dansen?

0

Je hebt je ingeschreven voor Argentijns tango danslessen en ineens denk je: Welke dansschoenen heb je nodig voor Argentijnse tango dansen? Wanneer je begint met het kijken naar Tango dansschoenen online, kom je waarschijnlijk vele stijlvolle tangoschoenen tegen. Je checkt of een model misschien in jouw maat verkrijgbaar is en beseft dan dat je veel meer informatie nodig hebt dan enkel de schoenmaat om het juiste model voor jouw voeten te vinden.

Eigenlijk heb je een lijstje nodig die jou vertelt: Welke dansschoenen heb ik nodig voor Argentijnse tango dansen? Waar moeten mijn dansschoenen aan voldoen? In dit artikel geven wij jou de kennis om je persoonlijke lijstje samen te stellen. Hiermee ben je goed voorbereid op het aanschaffen van je eerste Tango dansschoenen.

1: Zool van Tango Dansschoenen

Diamant dansschoenen zoolHet eerste onderwerp wat voorbij zal komen is de zool van Argentijnse Tango dansschoenen. Suède is de meest voorkomende zool, maar ook leer en speciaal rubber zijn een optie. Zolang je maar kan draaien op de vloer waar je op gaat dansen en tegelijkertijd genoeg grip hebt. Over het algemeen geldt wel dat suède enkel op een speciale dansvloer gedragen kan worden en dat leer en rubber meer geschikt zijn voor buiten.

2: Soepelheid en Stevigheid

werner kern sucre flexible dance shoes

Het tweede onderwerp is een combinatie van soepelheid en stevigheid. Het is belangrijk dat de Tango dansschoen soepel genoeg is om je voeten rustig af te rollen en stevig genoeg om je stabiliteit te bieden. Dit is voor iedereen anders en kan ook nog veranderen naarmate je meer danservaring opbouwt. Begin dus met een dichter model wanneer je meer stevigheid nodig hebt. Ga daarentegen voor een model met open teen voor extra soepelheid.

3: Pasvorm, Breedte en Maat

werner kern lisette uitneembaar voetbedDan komen we bij het derde onderwerp aan: pasvorm, breedte en maat van jouw Argentijnse Tango dansschoenen. De maat en pasvorm gaan vaak hand in hand. Dansschoenen horen goed om je voeten heen te sluiten, waardoor je soms een maat kleiner nodig hebt dan bij je straatschoenen.

Breedte en de vorm van de neus kunnen veel verschillen per merk of lijn. Een goed voorbeeld is de comfort-lijn van de merken Werner Kern en Diamant. De dansschoenen binnen deze lijn bieden een extra ondersteunend en breder voetbed vergeleken met de normale lijn van de merken.

4: Hakhoogte

werner kern paulina hakhoogte opmeten van argentijnse tango dansschoenenTen slotte gaan we het hebben over de hakhoogte. Een hakje, mits deze stabiel is voor jou, kan zorgen dat je als volger sneller begrijpt hoe je je voeten moet bewegen bij Argentijnse tango. Daardoor ga je ook de gehele dans beter begrijpen. Het is niet noodzakelijk, maar wordt wel aangeraden door meerdere docenten.

Is een dansschoen met hak momenteel echt geen optie voor jou? Dan kan je ook kiezen voor platte danssneakers voor Argentijnse Tango. Deze zijn speciaal ontwikkeld om te voelen als een comfortabele straatsneaker, maar waar je wel mee kan draaien door de speciale spinpoints.


dansschoenenwinkel in rotterdamNu dat je meer informatie hebt over waar je allemaal op moet letten, is het tijd om je te oriënteren! Vergelijk verschillende Tango dansschoenen online met je persoonlijke eisen.

Kom vervolgens gerust langs in een dansspeciaalzaak, zoals Danswinkel Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of Hilversum. Hier helpt het deskundige team jou graag met het oplossen van de vraag: Welke dansschoenen heb je nodig voor Argentijnse tango dansen?