Wanneer zit de pasvorm van salsaschoenen perfect?

0

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar wij hebben liever dat je nieuwe paar salsaschoenen iets te strak om de voet zit dan te los. Daarentegen moet de dansschoen niks afknellen. Hoe weet je dan zeker of een salsaschoen te los, te strak of perfect zit? Lees vooral verder! In deze blog leggen wij alles uit over hoe je de juiste pasvorm van salsaschoenen kan vinden.

Liever te strak dan te los

Supadance dansschoenen pointen

Wanneer we kijken naar onze buitenschoenen zie je vaak dat de schoenen los om de voet vallen zodat de tenen ook nog alle ruimte hebben. Soms dragen we er zelfs wat dikkere sokken in om de hiel op de plek te houden. Dit doen we uiteraard om te zorgen voor zoveel mogelijk comfort wanneer we onze schoenen de hele dag aan hebben.

Dit is bij salsaschoenen precies het tegenovergestelde. Dansschoenen lopen vaak nog flink uit op het breedste punt van de voet. Wanneer je nieuwe schoenen bijvoorbeeld erg los om de voorvoet vallen en deze vervolgens ook nog uit gaan lopen zal je er met de gehele voet doorheen zakken en zullen je tenen op de grond staan.

Qua lengte mogen de tenen best tot op de rand van de salsaschoenen komen. Zo komt de lijn van de wreef mooi uit tijdens het strekken van de voet. Indien er te veel ruimte over is aan de voorkant van de salsaschoen, kunnen de tenen niet goed gestrekt worden en kan je zelfs struikelen tijdens het dansen op de bal van de voet.

Wanneer voelt de salsaschoen goed aan?

anna kern dansschoenen pasvorm

Wanneer je langskomt in één van onze winkels in Amsterdam, Den Haag, Hilversum of Rotterdam zullen wij eerst naar je voetvorm gaan kijken om te bepalen welke modellen het beste zullen zitten. Vervolgens krijg je een aantal modellen om te passen en kan je dus zelf vergelijken wat het beste aanvoelt. Hierbij moet je dus opletten dat de stof rondom de voorvoet goed strak zit, maar niet afknelt!

Ook moeten de tenen netjes naast elkaar blijven liggen en mag de schoen niet zo strak zijn dat de tenen onder elkaar gepropt worden. Het perfecte gevoel is alsof de voet met een stevige grip wordt vastgehouden, zodat je niet naar voren kan zakken.

Wanneer dit het geval is hebben we waarschijnlijk de perfecte pasvorm te pakken. Nu moeten we er alleen nog op letten dat de hiel netjes achterin de schoen blijft zitten en niet omhoog komt tijdens het lopen of dansen. Wanneer dit wel gebeurd zal je uiteindelijk blaren en pijn kunnen krijgen in de voet. De schoen moet dus compact zijn en aansluiten op de voet zonder dat er frictie ontstaat.

werner kern frida dansschoenen goede pasvorm

Loop je salsaschoenen in

Wanneer je je nieuwe salsaschoenen hebt aangeschaft raden wij je aan om deze thuis in te lopen. Dit zorgt ervoor dat de schoenen warm worden en hierdoor gaat het materiaal naar de pasvorm van de voet staan. Hierdoor zal je snel urenlang door kunnen dansen zonder pijn!