Waarom is het belangrijk dat dansscholen kledingvoorschriften hanteren?

0

kledingvoorschriften dansopleidingHet nieuwe dansseizoen staat voor de deur. Vele dansers gaan andere dansstijlen uitproberen, beginnen bij een nieuwe dansschool of gaan op een ander niveau dansen. Daarnaast is de ‘Back to School’ periode ook het perfecte moment voor dansscholen om nieuwe balletkleding voorschriften in te voeren.

In dit artikel beantwoorden wij al jouw vragen over de kledingvoorschriften van dansscholen. Wij helpen zowel dansers als dansscholen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste danslessen van het seizoen!

Waarom hanteren dansscholen kledingvoorschriften?

De meeste dansscholen in Nederland hanteren bepaalde kledingvoorschriften. De kledingeisen kunnen heel streng zijn, zoals vaak het geval is bij dansopleidingen en -academies. Daarentegen kunnen er ook slechts een aantal regels gelden, zoals een voorkeur voor een specifieke kleur of pasvorm.

Dansdocenten of dansschool eigenaren hebben verschillende redenen voor het aanhouden van kledingvoorschriften. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Het goed kunnen zien en corrigeren van spiergebruik en houdingen
  • Het creëren van rust en structuur in de dansstudio
  • Een professionele, traditionele ballet uitstraling creëren
  • Een gevoel van eenheid en gelijkheid
  • Verbetering van het visuele effect van dansbewegingen
  • Comfort en veiligheid van de studenten (o.a. geschikte dansschoenen om uitglijden te voorkomen, het afraden van sieraden en het haar strak uit het gezicht houden)
  • Het gebruiken van de kledingvoorschriften als basis van kostuums tijdens voorstellingen of examens.

danskleding voorschriften

Wat zijn de algemene kledingvoorschriften?

Vraag altijd eerst bij de dansschool na welke kledingeisen er gehanteerd worden, voordat je danskleding aanschaft. De vereiste kledingvoorschriften verschillen namelijk per dansschool of dansdocent. Over het algemeen geldt voor de meeste dansstijlen dat er nauw aansluitende danskleding gedragen moet worden. Denk aan balletpakjes, balletpanty’s, hotpants, leggings en strakke shirts.

Het dragen van geschikte dansschoenen is ook zeer belangrijk. Draag dus balletschoenen voor ballet, danssneakers voor streetdance, jazzschoenen voor jazz, tapschoenen voor tapdance en character schoenen voor werelddans. Lees hier meer over de kledingvoorschriften voor de dansles.

Hoe schaf je de kledingvoorschriften aan?

Back to School Grishko Dans kledingvoorschriften

Vaak ontvangen dansers een kledinglijst vanuit de dansschool. Vervolgens is het tijd om de danskleding aan te schaffen! Aangezien danskleding strak om het lijf hoort te zitten, is het aan te raden om langs één van de winkels te komen, zodat ons team je kan begeleiden bij het vinden van de best passende kleding.

Je kunt de danskleding ook online bestellen en vervolgens ophalen in de fysieke winkels in Amsterdam, Den Haag, Hilversum en Rotterdam. Wanneer jouw dansschool samenwerkt met Danswinkel.nl, is de juiste danskleding zelfs al apart voor jou samengesteld in de webshop en ontvang je exclusieve korting.

Hulp nodig bij het invoeren van kledingvoorschriften?

Ben jij een dansschool eigenaar of dansdocent en ben je van plan om kledingvoorschriften in te voeren? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kunnen we bespreken wat het beste aansluit bij jouw visie. Wij helpen je graag bij het samenstellen van een kledinglijst.

Hanteert jouw dansschool al kledingvoorschriften? Danswinkel.nl werkt graag met u samen! Als partner van Danswinkel ontvangen jouw studenten 10% korting online en in de winkels. Ook voor dansdocenten hebben wij een speciale kortingsregeling. Bovendien zijn onze medewerkers ook altijd op de hoogte van de kledingvoorschriften van onze partners, zodat wij jouw studenten zo goed mogelijk kunnen helpen bij de aanschaf van danskleding.

Danswinkel.nl biedt ook de mogelijkheid aan voor danskleding, balletkleding of spitzen aanmeten op de dansschool.

danswinkel.nl de meest complete danswinkel

Interesse in samenwerking met Danswinkel.nl?

Neem gerust contact met ons op:

Mail: alista@danswinkel.nl

Tel: 035-6217111