Van welke materialen worden balletpakjes gemaakt?

0

Balletpakjes van echte balletmerken worden van verschillende materialen gemaakt, zoals katoen, lycra, supplex, tactel of polyamide. Al deze materialen zijn zorgvuldig geselecteerd voor balletpakjes en andere sportkleding, vanwege de elastische, duurzame en ademende eigenschappen. Daarom is het ook zeker aan te raden om een professioneel balletpakje bij een dansspeciaalzaak aan te schaffen. Lees vooral verder over het verschil tussen al deze materialen, zodat jij jouw favoriete balletpakje makkelijker kan uitkiezen!

papillon balletpakje PK4011-500

Katoen

Veel balletpakjes bestaan (voor een deel) uit katoen. Katoen is een zacht, ademend materiaal en wordt vaak gecombineerd met elastaan of lycra voor extra rek. Een katoenen balletpakje voelt dan ook comfortabel aan op de huid. De meeste basis balletpakjes zijn gemaakt van katoen. Ook vallen balletpakjes van katoen vaak binnen de kledingvoorschriften van verschillende dansscholen.

papillon PA4000-900Lycra

Naast katoenen balletpakjes, worden balletpakjes van lycra en nylon ook veel gedragen tijdens ballet. Lycra is een elastisch, stevig materiaal wat glad aanvoelt. Balletpakjes van lycra hebben vaak een subtiele glans. Hierdoor zijn deze balletpakjes ook zeer geliefd voor op het toneel en zal je extra opvallen. Lycra balletpakjes zijn dus zeker echte must-have voor in de dansgarderobe.

Papillon zwart balletpakje PA4012-900

Supplex

Supplex balletpakjes vormen mooi, strak om het lichaam en laten warmte goed door. Dit materiaal is een variant op katoenlycra, maar heeft meestal geen glans. Supplex voelt ook zacht aan en ademt goed. Een balletpakje van supplex voert vocht makkelijk af en droogt snel. Ook kreukt supplex niet. Bovendien is een supplex balletpakje kleurvast. Balletpakjes van dit materiaal zijn zeer stevig, elastisch en ideaal voor fanatieke dansers.

tc0002 capezio balletpakje tactel

Tactel

De wat luxere balletpakjes die professionals dragen, worden vaak gemaakt van microvezel of tactel. Tactel is een vocht absorberend materiaal, wat zo’n 8 keer sneller droogt dan katoen. Ook voelt een balletpakje van tactel zacht en lichtgewicht aan. Dit materiaal is zeer rekbaar en behoudt tegelijkertijd zijn vorm goed, waardoor een balletpakje van tactel fijn meebeweegt met het lichaam en toch een mooie pasvorm houdt. Bovendien kreukelen balletpakjes van tactel amper en gaan ze lang mee, zelf na vele keren wassen.

Luxe materialen balletpakjes

Naast de klassieke basis balletpakjes, produceren een aantal dansmerken ook luxe balletpakjes. Denk bijvoorbeeld aan balletpakjes die gedeeltelijk gemaakt zijn van fluweel, kant of gaas. Deze materialen geven het balletpakje een extra elegante uitstraling. Kant, gaas en fluweel is meestal elastisch en rekt comfortabel mee tijdens het dansen. Veel van deze balletpakjes hebben een uniek patroon voor een exclusieve look. Daarnaast zijn er voor jonge danseresjes ook balletpakjes verkrijgbaar met een elegant voile rokje.

lulli dancewear luf564 fernanda balletpakje merk ballet rosa vamp balletpakje van verschillende materialen LUF584 dolores lulli dancewear balletpakje merken balletpakjes

Vind jouw favoriete materiaal

kirsten sansha balletpakje materialenWat voor materiaal het prettigst aanvoelt tijdens het dansen, is uiteindelijk heel persoonlijk. Via Danswinkel.nl kunt u ons assortiment balletpakjes bekijken en eenvoudig online bestellen.

In onze winkels kunt u balletpakjes van verschillende materialen passen en vergelijken. Hier staat een deskundig team voor u klaar met persoonlijk advies. Zo vindt u het balletpakje van uw favoriete materiaal!

Jouw favoriete materiaal gevonden, maar niet de juiste maat, kleur of pasvorm? Maak je eigen balletpakje met onze doe-het-zelf tips!