Hoe vind je de juiste hakhoogte voor je eerste paar salsaschoenen?

0

Elke danser heeft een persoonlijke voorkeur voor een bepaalde hakhoogte. Wanneer je op zoek bent naar je eerste paar salsaschoenen is het aan te raden om eens langs te komen in één van onze winkels in Hilversum, Amsterdam of Den Haag om meerdere soorten te passen. In deze blog lees je alvast uit welke hakhoogtes je kan kiezen. Zo kan je gemakkelijker beslissen welke hakhoogte geschikt is voor jouw eerste paar salsaschoenen.

Danswinkel.nl heeft een ruim aanbod aan salsaschoenen in allerlei verschillende soorten hakhoogtes. Bij ons vind je salsaschoenen met hakken vanaf 1,5 cm tot wel 9,5 cm. En dan is er ook nog eens keuze tussen verschillende breedtes van de hakken.

Lage Hakken: ≤ 5 cm

Werner Kern Olivia practice dansschoenen dames

Over het algemeen zijn salsaschoenen met lagere hakken wat breder, zodat ze stevig en stabiel zijn. Je hebt ruime keuze uit dansschoenen met lage hak, van elegante ‘flare’ of ‘latino’ hakjes tot stevige practice dansschoenen met Cubaanse hak.

Lage hakken zijn een ideale optie voor dansers die last hebben van de gewrichten, blessures hebben of het simpelweg lastig vinden om op hakken te dansen.

Met deze hakhoogte hoef je je niet druk te maken over problemen met de stabiliteit en kan je rustig de kracht in de enkel opbouwen. Zo kan je eventueel bij je volgende paar een hogere hak kiezen.

Flare Hakken: 5,5 – 6,5 cm

Werner Kern holly beige dansschoenen damesHierna komen de hakhoogtes 5½, 6 en 6½ cm. Vaak zijn dit ‘flare’ hakken, wat betekent dat de hak aan de onderkant breed uitloopt. Dit zorgt voor stabiliteit en comfort. De hakken van dansschoenen zijn recht onder de hiel geplaatst, zodat je minder snel pijn aan je voeten krijgt.

Deze hakhoogtes zijn het meest populair onder salsadansers en worden vaak verkocht als eerste paar salsaschoenen. Het is de perfecte hakhoogte voor salsa, omdat je door de hak richting de bal van de voet wordt geduwd, wat erg belangrijk is om danspassen goed uit te kunnen voeren. Hierdoor dans je continue op de bal van de voet, waarbij je de hak lichtelijk van de grond af tilt.

Hoge Hakken: ≥ 7 cm

Nueva Epoca Penelope SalsaschoenenDe salsaschoenen met een hoge hakhoogte, vanaf 7 cm, hebben vaak een stiletto hak. Dit houdt in dat de hak van boven tot beneden even smal is en dus een klein oppervlakte heeft. Deze hakhoogte raden wij aan voor gevorderde dansers die al voldoende kracht in de enkels hebben om hierop te dansen.

Uiteraard zijn schoenen met zulke hoge hakken prachtig om te zien, maar ze zijn niet altijd even praktisch. Ook is het belangrijk dat de knieën ontspannen blijven tijdens het dansen van salsa. Dit kan lastig zijn wanneer de hak zo hoog is. Kies dus altijd voor stabiliteit en comfort!

salsaschoenen hoge hakhoogte