Hoe onderhoud ik mijn salsaschoenen?

0

Dansschoenen voor Salsa en Latin worden meestal handgemaakt en zijn daarom niet de goedkoopste. Wanneer je dus net een flink bedrag hiervoor hebt neergelegd wil je uiteraard ook dat ze een aantal jaar mee kunnen. Dit is absoluut mogelijk mits je de salsaschoenen goed onderhoud! Wij geven jou de beste tips om je dansschoenen zo lang mogelijk mooi te houden.


Draag ze alleen op de dansvloer

onderhoud salsaschoenen suede zool

De zolen van salsaschoenen zijn vaak gemaakt van suède. Dit is een kwetsbaar materiaal en mag daarom ook absoluut niet buiten gedragen worden. Wanneer suède in aanraking komt met straatstenen zal het ontzettend snel slijten en kan je binnen een paar maanden een nieuw paar aanschaffen.

Draag je salsaschoenen dus alleen op de dansvloer en schaf voor buiten bijvoorbeeld danssneakers of dansschoenen met lederen zolen aan.

Borstel de suède zool

Rumpf dansschoenen borstel voor onderhoud salsaschoenen

Bij salsa wordt er veel gedraaid en staat het gewicht voornamelijk op de bal van de voet. Hierdoor zal je merken dat de zolen na een avondje dansen glad en vuil worden. Hiervoor zijn speciale borsteltjes ontworpen. Dit zijn staalborstels met kleine scherpe haakjes.

Je zet de borstel op het midden van de zool en zonder al te veel druk borstel je vanuit het midden naar buiten. Hiermee trek je het vuil uit de zool en wordt het suède weer ruw. Wanneer je de zool goed onderhoud, zal je merken dat je salsaschoenen vele malen langer meegaan.

Uiteraard komt hier na een aantal jaar ook een einde aan en kan je geheel nieuwe suède zolen aanschaffen. Deze kan je bij een schoenmaker laten bevestigen om je salsaschoenen weer een nieuw leven in te blazen!

En de buitenkant?

Diamant Dansschoenen onderhoud HW10931De buitenkant van je salsaschoen wordt gemaakt van suède, leer of satijn. Aangezien ze alleen binnen gedragen mogen worden, zullen ze minder snel vies worden dan reguliere schoenen. Veel onderhoud heeft de buitenkant dus niet nodig.

Bij lederen schoenen kan je er heel makkelijk een vochtig doekje overheen halen. Bij suède en satijnen schoenen raden we aan om ze vooraf in te spuiten met vuil afstotende spray.

Het belangrijkste is dat je jouw salsaschoenen met zorg behandeld. Laat ze na elke dansles luchten, vervoer ze in een speciaal schoentasje, vervang de hak indien nodig en bewaar je dansschoenen in de originele verpakking. Onze dansschoenen accessoires helpen je hier al een heel eind mee op weg. Zo zal je gegarandeerd lang plezier hebben van jouw salsa dansschoenen!

onderhoud salsaschoenen