De top 5 leukste boeken over dans

0

Ballerina in bibliotheekBij zomervakantie hoort een goed boek! Of je nu nog op vakantie gaat of lekker vakantie houdt in je eigen achtertuin, een leuk boek hoort erbij. Voor alles dansliefhebbers geven wij hier onze top 5 leukste boeken met als onderwerp: dans!

1. Olga: morgen dans ik weer – Femke van Wiggen

Olga de Haas was in de jaren zestig de absolute ster van Het Nationale Ballet. Ze had een gouden toekomst voor zich, maar terwijl haar carrière een vlucht nam, liep ze vast in haar privéleven. Deze biografie vertelt het verhaal van eerste soliste Olga de Haas die een serieus eetprobleem ontwikkelde en overleed op 34-jarige leeftijd.

truth of dance dansboek2. Truth of Dance – Chinouk Thijssen

Truth or dance is spannend young adult boek over vier vriendinnen. Ieder droomt van een internationale danscarrière en ze zijn bereid om ver te gaan om het te maken in de danswereld. Via een groep chat worden ze gevraagd om rare opdrachten uit te voeren om zo toegelaten te worden tot de ballet academie, maar hoe ver zijn ze bereid te gaan?

3. Aan de slag met kleuterdans – An-Sofie Maes

Na de vakantie weer aan de slag met je kleuterlessen en nog geen inspiratie voor een nieuwe les? Geen probleem. Dit boek bevat verschillende thema’s en oefeningen die je kunt gebruiken. Wie weet wat voor jou!

boeken over dans vaslav4. Vaslav Nijinsky – Arthur Japin

Deze roman kan niet ontbreken aan je verzameling boeken over dans! Dit boek vertelt het levensverhaal van de legendarische danser Vaslav Nijinksy vanuit drie perspectieven. Op het hoogtepunt van zijn carrière stopt hij plotseling met dansen. Hij keert zich tijdens zijn laatste voorstelling naar het publiek en zegt: ‘Nu is het kleine paardje moe.’ Daarna vervolgt hij zijn leven zonder te dansen of te spreken.

5. Dance Psychology – Peter Lovatt

Ben jij geïnteresseerd in psychologie in combinatie met dans en ben je benieuwd hoe deze invloed op elkaar hebben? In dit boek lees je over deze combinatie ondersteund door meerdere wetenschappelijke onderzoeken.