Welke verschillende soorten ballet spitzen zijn er?

0

verschillende soorten spitzenOf jij nu een voet hebt met hele aflopende tenen of alle tenen op één lijn, een brede voet of juist een hele smalle voet, een hoge wreef of een iets lagere. Voor alle soorten voeten zijn er wel geschikte spitzen voor ballet te vinden. Er bestaan namelijk onwijs veel verschillende soorten spitzen merken. Zo veel dat het vaak nog even zoeken kan zijn, voordat je jouw favoriet vindt.

Zorg er altijd voor dat je je spitzen laat aanmeten door een specialist om blessures te voorkomen. Danswinkel heeft een grote collectie spitzen van vele verschillende merken. Hierbij richten wij ons voornamelijk op de spitzen merken Bloch, Grishko, Russian Pointe en Fr. Duval. Lees vooral verder voor meer informatie over onze verschillende spitzen merken

Bloch

Bloch is opgericht (1932) in Sydney, Australië, door de Oost Europese immigrant Jacob Bloch. Spitzen van Bloch worden over de hele wereld gedragen door zowel professionele dansers als leerlingen. Deze handgemaakte spitzen hebben een speciale balans constructie. Dit ondersteunt de danser tijdens trainingen en optredens.

bloch spitzen grace

Grishko

Grishko is opgericht (1989) in Moskou, Rusland door Nikolay Grishko. Dit geliefde balletmerk focust zich op de kleine details zoals optimale balans, een platte zool en stevige box. Er wordt gedacht aan stabiliteit voor op spitzen maar ook op platte voet. Ook heeft Grishko katoenen koordjes in de spitzen, omdat te strakke elastieken peesontsteking kunnen veroorzaken. De spitzen zijn van fijn satijn gemaakt wat er zeer elegant uitziet.

grishko spitzen

Russian Pointe

Russian Pointe is opgericht in 1998, in Moskou door Aleksandra Efimova. De spitzen van Russian Pointe zijn allemaal handgemaakt. Russian Pointe blijft zich ontwikkelen om de behoeften van dansers te vervullen. Dit is dan ook een zeer geliefd spitzen merk.

russian pointe spitzen aanmeten bij danswinkel

Fr. Duval

Fr. Duval is opgericht in 1982 door Frank Raoul-Duval. De handgemaakte spitzen zijn een mix van zowel traditionele als moderne synthetische materialen. Door de synthetische materialen hebben de Fr. Duval spitzen een zool die langer meegaat.

fr duval spitzen merken