Wat voor schoenen draag je tijdens het orgelspelen?

0

Draag jij sokken, straatschoenen of speciale orgel schoenen tijdens het orgelspelen? Iedere organist heeft zo zijn eigen voorkeur. Toch is het zeker de moeite waard om een keer speciale orgel schoenen uit te proberen. In dit artikel lees je alles over orgel schoenen, waar je ze aanschaft en hoe je ze het beste kan onderhouden.orgel schoenen voor organisten

Waarom speciale schoenen voor orgelspelen?

Orgel schoenen zijn speciaal ontworpen voor organisten om het orgelspelen te ondersteunen en vergemakkelijken. Deze schoenen zijn vergelijkbaar met dansschoenen voor Ballroom, Latin en Salsa. Zowel dansschoenen als orgel schoenen richten zich op hoge kwaliteit materialen, optimaal draagcomfort en een perfect aansluitende pasvorm. Daarnaast zijn orgel schoenen voorzien van:

1. Suède zolen

Wat alle speciale orgel schoenen gemeen hebben zijn de suède zolen. Dankzij deze zolen glijden de voeten soepel over de pedalen zonder ervan af te glijden. Het suède materiaal biedt de perfecte hoeveelheid grip en gladheid. Bovendien maken de suède zolen minimaal geluid op de pedalen. Ook zijn de zolen zeer dun en flexibel, zodat de organist optimaal contact met de pedalen voelt.

Werner Kern Ruby dansschoenen dames rumpf_2155 dansschoenen heren 28015 werner kern zwart schoenen voor orgelspelen Suede zool werner kern dansschoenen

2. Lage hak

Zowel voor dames als heren hebben orgel schoenen vaak een laag hakje van ca. 2,5 centimeter. De lage hak verlicht spierpijn of stijve spieren tijdens het spelen, waardoor toekomstige blessures worden voorkomen.

diamant 057-029-001 dansschoenen schoenen voor orgelspelen 050-029-034 Diamant dansschoenen supadance 2000 dansschoenen argentijnse tango dansschoenen voor heren

3. Strakke pasvorm

schoenen voor orgelspelen

Lederen schoenen lopen na een tijdje uit en vormen zich comfortabel naar de voet. Het is dan ook belangrijk dat orgel schoenen nauw om de voet aansluiten wanneer je ze aanschaft. Vaak hebben orgel schoenen een vetersluiting of verstelbare/elastische bandjes. Ook zijn ze voorzien van een gesloten neus om de tenen te beschermen.

Waar kan ik orgel schoenen aanschaffen?

Danswinkel.nl heeft een mooie collectie orgel schoenen voor organisten. Hier kan je gemakkelijk orgel schoenen online bestellen. Deze comfortabele orgel schoenen hebben een chique uitstraling en zijn afkomstig van hoogwaardige merken, zoals Diamant, Rumpf, Werner Kern en Supadance. Combineer stijl en comfort met deze orgel schoenen!

Twijfel je over de maat of wil je meerdere soorten schoenen passen? Kom dan gerust lang in één van de fysieke winkels in Amsterdam, Den Haag en Hilversum. Het deskundige team geeft graag persoonlijk advies en kan je helpen met het vinden van de perfecte orgel schoenen.

schoenen voor orgelspelen

Hoe onderhoud ik mijn orgel schoenen?

Orgel schoenen worden gemaakt van duurzame materialen, zoals leer, suède, microvezel of nubuck. Met het juiste onderhoud zullen ze dan ook zeer lang mee gaan. Zo is het belangrijk om orgel schoenen enkel tijdens het orgelspelen te dragen en vooral niet buiten te dragen. Dit voorkomt slijtage van de kwetsbare zool.

Voor het onderhoud van de orgel schoenen wordt geadviseerd de suède zolen regelmatig te borstelen met een stalen dansschoenen borstel. Dit voorkomt vlekken op de pedalen of te gladde zolen door opgehoopt vuil.