Waarom zijn dansschoenen de perfecte bruidsschoenen?

0

Ben je je aan het voorbereiden op de grote dag? Dan ben je vast op zoek naar een paar bruidsschoenen die perfect bij je bruidsjurk staan én comfortabel genoeg zijn om de hele dag op te lopen. Deze combinatie is moeilijk te vinden en de dag eindigt vaak met pijnlijke voeten en blaren, terwijl je nog de hele avond wil dansen! Daarom zijn dansschoenen de perfecte bruidsschoenen voor je trouwdag.Werner Kern bruidsschoenen dansschoenen

Het verschil tussen een reguliere bruidsschoen en een dansschoen?

1: Een flexibele suède of lederen zool

Nueva Epoca India dames dansschoen wit satijn bruidsschoenenÉén van de belangrijkste aspecten van een dansschoen is de zool. Over het algemeen wordt deze gemaakt van suède en zijn hierdoor zeer flexibel en zacht. Omdat de zolen zo zacht zijn, kan je voet beter afwikkelen tijdens het lopen of dansen. Dit is gezonder voor de voet en ook veel minder pijnlijk ten opzichte van een harde lederen of kunststof zool.

Daarnaast zijn er een aantal dansschoenen verkrijgbaar met lederen zool, waarop ook buiten gelopen kan worden.

2: Extra stabiele hak

Vervolgens worden de hakken van dansschoenen op een andere manier geplaatst, waardoor deze recht onder de hiel staan. Ook lopen de hakken vaak wat wijder uit aan de onderkant. Hierdoor zal je extra stabiliteit ervaren.

3: Lichtgewicht materialen

Anna Kern trouwschoenen

Ten slotte worden dansschoenen gemaakt van hoge kwaliteit, lichtgewicht materialen. Hierdoor voelen dansschoenen veel lichter aan dan normale schoenen. Dit maakt het mogelijk voor dansers om het langer vol te houden op de dansvloer. Kortom, er zitten alleen maar voordelen aan deze prachtige schoentjes!

Laat uw bruidsschoen op maat maken

Werner Kern zilveren bruidsschoenen

Vaak zijn traditionele bruidsschoenen alleen te krijgen in bepaalde kleuren en materialen. Meestal is dit wit of gebroken wit en worden de schoenen gemaakt van satijn. Dansschoenen in deze traditionele kleuren en materialen zijn verkrijgbaar bij Danswinkel.nl.

Maar mocht je juist op zoek zijn naar een totaal andere kleur of ander materiaal is dit bij ons ook mogelijk. Wij bieden zelfs de optie om de dansschoenen op maat te laten maken zodat de schoen perfect bij de jurk aansluit. Dansmerk Werner Kern maakt bijvoorbeeld customized dansschoenen.

Wanneer je een gepersonaliseerde schoen wil laten ontwerpen, wordt geadviseerd om eerst langs te komen in één van onze filialen in Amsterdam, Den Haag of Hilversum. Hier is het mogelijk om een aantal modellen uitgebreid te passen en aan de hand van de kleurenkaart kunnen we de samenstelling van de schoen bepalen.

Ook kan je hier kiezen tussen verschillende hakhoogtes, zodat ook de lengte van je jurk is zoals je het wil hebben. De schoenen worden handgemaakt, dus er is ongeveer een wachttijd van 8 tot 10 weken. Wacht dus niet te lang met het maken van een afspraak voor bruidsschoenen!

Nog lang plezier van je bruidsschoenen

Ook hoort er bij een bruiloft natuurlijk een prachtige openingsdans. Soms wordt er voor dansles gekozen waarbij een choreograaf de openingsdans voor je maakt. Wanneer je bruidsschoenen ook meteen dansschoenen zijn, vang je twee vliegen in één klap!

wit satijnen schoenen verven

Ook wanneer je toevallig al op dansles zit, kan je je bruidsschoenen gewoon gebruiken voor danslessen of voor feestjes. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer je zulke prachtige schoenen maar één keer gebruikt en ze vervolgens nog jaren ongebruikt in de kast blijven staan. Wanneer je wit satijnen dansschoenen hebt gekocht, kan je ze bovendien gemakkelijk verven in iedere kleur naar wens.

Het is het dus meer dan waard om dansschoenen als bruidsschoenen aan te schaffen en je zal er gegarandeerd op de grote dag en nog vele dagen daarna ontzettend veel plezier van hebben!

Werner kern bridal bruidsschoenen dansschoenen