Waarom dragen we een balletpanty tijdens de balletles?

0

Bij een complete ballet outfit hoort ook een balletpanty. Waarom dragen we eigenlijk een balletpanty? Bij ballet willen we altijd lange lijnen creëren. Wanneer de balletpanty dezelfde tint is als de balletschoenen is lijken je benen direct langer.

Balletpanty’s zijn vaak zalmroze, maar worden tegenwoordig ook in andere kleuren geproduceerd, zodat de panty past bij je huidskleur en balletschoenen. In de verpakking lijkt de panty meestal erg roze, maar op het moment dat je de panty aantrekt wordt dit lichter.

Voor het onderhoud van de balletpanty is het belangrijk dat de balletmaillot met de hand wordt gewassen, zodat de panty niet krimpt of zijn kleur verliest.

Je hebt veel verschillende merken en type balletpanty’s. Wij leggen graag uit welke verschillende soorten balletpanty’s er zijn. Vervolgens zetten we onze favoriete merken voor je op een rijtje.

roze balletpanty's in de balletles

Soorten balletpanty’s

Balletpanty’s met voet:

Capezio balletpanty met voet en spitzen

Balletpanty met voet vormen een mooie basis voor je ballet outfit. Dit type panty wordt dan ook het meeste gedragen tijdens de balletles. Balletpanty’s met volledige voet zijn geschikt voor iedere leeftijd en ieder dansniveau.

Ondanks dat deze panty’s “balletpanty met voet” of “footed balletpanty” worden genoemd, zijn de panty’s niet voorzien van voorgevormde voetjes of een verstevigd hiel stuk. Dit zorgt voor een zeer comfortabele pasvorm zonder vervelende naden.

Convertible balletpanty’s:

convertible balletpanty rozeConvertible balletpanty’s hebben een gat aan de onderkant van de voet. Zo kan je de panty oprollen tot op de enkel. Ideaal als je oefeningen op blote voeten wilt doen of als je liever geen balletpanty in de balletschoenen draagt.

De convertible panty wordt ook veel gebruikt voor het dansen op spitzen. Door het gat aan de onderkant kan je ook je teenbeschermers onder de panty dragen. Hierdoor schuiven de teenbeschermers minder in de spitzen.

Voetloze balletpanty’s:

capezio balletpanty voetloos 1885Er bestaan ook voetloze balletpanty’s. Deze hebben elastische band die tot de enkel loopt, zodat de voeten volledig onbedekt blijven. Hierdoor houden dansers veel contact met de vloer of de balletschoenen.

Dit is ideaal voor dansers die graag balletschoenen dragen met blote voeten. Voetloze panty’s worden ook vaak gedragen tijdens moderne dans en jazz.

Stirrup balletpanty’s:

Stirrup panty latin dansenStirrup balletpanty’s hebben een band lopen onder de voetboog, zodat de panty niet omhoog kruipt. De hiel en de tenen blijven hierdoor onbedekt. Stirrup panty’s zijn vaak verkrijgbaar in nude of zwart.

Doordat de voeten grotendeels onbedekt blijven, is de stirrup voet ideaal voor moderne dans of jazz. Daarnaast dragen ook latin of salsa dansers stirrup panty’s, omdat de elastische band over de dansschoenen gedragen kan worden. Zo blijven de dansschoenen stevig zitten.

 

Onze favoriete balletpanty merken

Silky Dance:

Balletpanty’s van Silky Dance bestaan uit Polyamide en Spandex. Hierdoor voelt de panty zacht op de huid. De Silky Dance balletpanty’s zijn gemaakt van microfiber garen. Als er een gaatje in de panty ontstaat zal dit geen ladder veroorzaken.

De 60 denier panty’s van Silky Dance zijn erg fijne basispanty’s. Mocht je toch liever een wat dikkere panty willen heeft Silky Dance ook de High Performance Panty van 70 denier en de Ultimate panty van 80 denier. De panty van Silky Dance hebben geen labels aan de binnenkant waardoor de ze comfortabel aanvoelen.

silky dance balletpanty's

Capezio:

Balletpanty’s van Capezio zijn voor zeer hoge kwaliteit. De panty’s bestaan voor een groot gedeelte uit Tactel Nylon, waardoor ze snel drogen en transpiratie goed opnemen. Capezio balletpanty’s voelen zacht en flexibel aan op de huid.

Capezio ballet panty's

Papillon:

Papillon balletpanty’s staan bekend om hun goede prijs-kwaliteit verhouding. De panty’s zijn speciaal ontwikkeld voor ballet, waardoor ze ook lang meegaan. Balletpanty’s van Papillon hebben een hoge taille, zodat de panty de hele balletles lang goed blijft zitten.

Papillon danskleding

Rumpf:

rumpf balletpakje en panty

Rumpf heeft een diverse collectie balletpanty’s met volledige voet of convertible voet. Van fijne basispanty’s tot extra elastische balletpanty’s van hoge kwaliteit.

Rumpf balletpanty’s bestaan voor een hoog percentage uit Elastaan. Hierdoor zijn de panty’s zeer elastisch. De comfortabele Rumpf panty’s hebben een dikte rond de 55 denier waardoor de panty’s licht doorschijnend zijn.