Hoe kies je de juiste salsaschoenen?

0

Ga je binnenkort jouw eerste paar salsaschoenen kopen of zijn jouw huidige dansschoenen toe aan vervanging? Wij leggen je uit waar je precies op moet letten tijdens het kopen van een nieuw paar salsaschoenen. Zo schaf je gemakkelijk de juiste salsaschoenen aan.


danswinkel den haag dansschoenen

Het gebruik van de juiste dansschoenen tijdens dansen is erg belangrijk. Door het gebruik van speciale dansschoenen voorkom je namelijk pijnlijke voeten. Ook zorgen speciale salsaschoenen ervoor dat de knieën en enkels geen weerstand meer bieden tijdens het draaien, waardoor u op de lange termijn blessures voorkomt.

Salsaschoenen zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten modellen, kleuren, maten en pasvormen. Ga je voor een open neus of een dichte neus? Wil je liever een hoge hak of een lager hakje? Kom ook gerust langs in de fysieke danswinkels om te passen en persoonlijk advies te ontvangen. Het deskundige team helpt graag met het vinden van de juiste salsaschoenen.

Andere pasvorm dan normale schoenen

Anna Kern juiste salsaschoenen kiezenEén van de dingen waar u zeker op moeten letten tijdens het aanschaffen van een paar salsaschoenen is de pasvorm. Waarschijnlijk kiest u bij het aanschaffen van een normaal paar schoenen vaak een maat die wat ruimer valt. Bij het aankopen van salsaschoenen daarentegen moet de schoen zo goed mogelijk om de voet aansluiten.

Een strakke pasvorm zorgt ervoor dat uw hele voet in contact is met de hele binnenkant van de salsaschoen. Ook zorgt dit ervoor dat de salsaschoen steun en flexibiliteit biedt en dat de tenen beter gestrekt kunnen worden. Dit maakt het dansen een stuk fijner en comfortabeler.

Bovendien worden de meeste salsaschoenen gemaakt van materialen die na verloop van tijd naar de voet gaan vormen. Denk hierbij aan leer, nubuck of suède. Koop dus vooral salsaschoenen die zowel in de lengte als in de breedte strak om de voet aansluiten.

 

Werner Kern holly beige dansschoenen damesAnna Kern 620-50 salsaschoenen gouden glittersAnna Kern 540-50 dansschoenen voor salsa, latin

De juiste zool voor de vloer

Juiste salsaschoenen kiezenDe meeste salsaschoenen hebben een suède zool. De suède zool zorgt ervoor dat je meer grip op de dansvloer hebt en je gemakkelijker kan draaien en glijden over de dansvloer. Salsaschoenen met suède zolen kunnen enkel op de dansvloer gedragen worden.

Daarnaast zijn een aantal salsaschoenen ook verkrijgbaar met een lederen zool. Als je danst op schoenen met een lederen zool heb je vaak minder grip op de dansvloer. Het voordeel is wel dat salsaschoenen met lederen zool ook buiten de dansvloer gedragen kunnen worden.

Ga voor een comfortabele hak

Anna Kern zwarte dansschoenen haklaarsjes juiste salsaschoenenHet is prachtig om op een dunne hoge naaldhak te dansen, maar het is natuurlijk niet de meest comfortabele optie. Bij het kiezen van de juiste hakhoogte is het belangrijk om realistisch te blijven. Als je niet iedere dag op hoge hakken loopt is het zeker niet verstandig om salsaschoenen met een hele hoge hak te nemen.

Wil je meer stabiliteit tijdens het dansen? Neem dan vooral een bredere hak. De meeste beginnende salsadansers kiezen voor een lager flare hakje. Een flare hak loopt wijder uit aan de onderkant. Liever geen hak? Ga dan voor comfortabele danssneakers, jazzschoenen, trainingsschoenen of dansschoenen in ballerina model.

 

werner kern mischa platte dansschoenenWerner Kern Franca salsa, ballroom, latin oefenschoenen voor damesAnna kern suny 120 danssneakers zwart

Salsaschoenen schoon houden

Wanneer je eindelijk het juiste paar salsaschoenen hebt gevonden, wil je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk meegaan. Gelukkig zijn er heel veel handige dansschoen accessoires verkrijgbaar om de salsa dansschoenen te onderhouden:

  • Suède zolen dienen regelmatig schoongeborsteld te worden met een dansschoenen borstel. Deze borstel heeft stalen pinnetjes. Borstel met de botte kant van de pinnetjes zacht de zool schoon.
  • Gebruik tijdens het dansen hakbeschermers om vroegtijdige slijtage te voorkomen.
  • Laat de salsaschoenen regelmatig rusten, zodat transpiratie kan drogen. Neem uw altijd salsaschoenen mee in een luchtig schoentasje.
  • Er zijn diverse sprays verkrijgbaar die de zowel de binnen- als buitenkant van de schoen beschermen en schoonmaken.

diamant dansschoenen schoonmaken

Comfort is key

Het is natuurlijk altijd heel leuk om een mooie toffe salsaschoen te kiezen. Het allerbelangrijkste is echter het comfort. De juiste salsaschoenen horen nergens te knellen of los te zitten, zodat ze aanvoelen als een verlengde van de voet.

Wees dus niet bang om te beginnen met een lagere hak of een bescheiden model. Je straalt namelijk pas echt op de dansvloer, wanneer je je comfortabel, veilig en stabiel voelt.