Hoe hoort de pasvorm van een balletpakje te zitten?

0

danswinkel den haag pasvorm balletpakjes ballet rosa Bij het kopen van een balletpakje is het belangrijk om goed op de pasvorm te letten. Wanneer je voor de eerste keer een balletpakje koopt, kan het nogal lastig zijn om de juiste maat te bepalen. Hoe hoort een balletpakje te zitten en wanneer weet je of de pasvorm goed is?

Zeker als u voor het eerst een balletpakje aanschaft, is het fijn om meerdere balletpakjes te passen en te vergelijken. In de Danswinkel vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Hilversum geven deskundige medewerkers u ook graag persoonlijk advies over de pasvorm van uw balletpakje.

Waarom zitten balletpakjes altijd zo strak?

Een balletpakje hoort nauw om het lichaam aan te sluiten, en wel om een aantal redenen. Als uw balletpakje mooi aansluit, hebt u zelf geen last van uw kleding tijdens het dansen. Wijde, loszittende kleding kan namelijk onhandig zijn en in de weg zitten. Een strak balletpakje zorgt er ook voor dat alle bewegingen, lijnen en spieren goed zichtbaar zijn. Dit maakt het voor de balletdocent ook makkelijker om aanwijzingen te geven en uw houding of bewegingen te corrigeren.

Ballet rosa coralie balletpakje pasvorm

Hoe zie je of een balletpakje te klein of te groot is?

Een balletpakje mag dus vrij strak zitten, maar het hoort niet zo strak te zitten dat het ergens knelt of irriteert. Gelukkig zijn balletpakjes gemaakt van elastische materialen, waardoor het balletpakje voldoende bewegingsvrijheid biedt. Als de stof van het lijfje plooit of los zit, is het balletpakje waarschijnlijk te groot of sluit het qua pasvorm niet mooi aan bij uw lichaam.

Het is wel belangrijk om erop te letten dat de schouderbandjes niet te los of te strak zitten. Als u een balletpakje past en een paar bewegingen maakt, merkt u al gauw of de schouderbandjes makkelijk afzakken of juist knellen. Ook bij een balletpakje met mouwen moet u uw armen vrij kunnen bewegen. Het lijfje van een balletpakje hoort goed aan te sluiten.

Balletpakje voor kinderen op de groei kopen?

Bij kinderen mag een balletpakje wel wat ruimer zitten en iets op de groei gekocht worden. Toch is het ook bij een balletpakje voor kinderen belangrijk dat het pakje niet teveel rimpelt of plooit en dat de schouderbandjes niet afzakken. Bij een balletpakje met spaghettibandjes kunnen de bandjes aan de achterkant makkelijk iets ingenomen worden. Als de balletdanseres groter wordt, kunt u de schouderbandjes weer verlengen. Zo groeit het balletpakje met de ballerina mee en heeft ze langer plezier van haar balletpakje.

Roze balletpakjes voor meisjes balletles