Trainingsschoenen voor Argentijnse tango

0

Bij Argentijnse Tango wordt er vaak gedanst op prachtige tango dansschoenen met (hoge) hakken, schitterende details en opvallende kleurtjes. Dit is echter geen vereiste. De meeste dansers wisselen zelfs regelmatig hun nette dansschoenen in voor comfortabele trainingsschoenen. Trainingsschoenen voor Argentijnse tango zijn er in vele soorten en pasvormen. Van danssneaker met splitzool tot veterschoenen met een laag hakje. Wij geven je advies over Tango trainingsschoenen.

Danssneakers met splitzool

Rumpf Zuma 1567 grijze danssneakers met splitzoolEen veel gedragen trainingsschoen voor Argentijnse tango is de danssneaker. In een dansspeciaalzaak vind je vaak een ruim aanbod danssneakers van gespecialiseerde dansmerken, zoals Anna Kern en Rumpf. Deze verschillen aanzienlijk van straat sneakers. De zool van een danssneaker bestaat namelijk vaak uit twee delen, ook wel een splitzool genoemd.

Een splitzool geeft meer flexibiliteit, waardoor je heel goed de hele voet kan trainen. Of je nu volger of leider bent, beginner of gevorderd, het trainen van je gehele voet (vanaf het puntje van je grote teen tot aan het einde van je hiel) is iets waar je altijd in kan door blijven ontwikkelen.

Materialen van zolen

rumpf mojo danssneaker zool met spinpointVele danssneakers hebben een zool gemaakt van speciaal rubber. Deze zolen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten diktes. Heb je meer behoefte aan demping in je Trainingsschoenen voor Argentijnse tango? Ga dan voor een danssneaker met dempende zool, zoals een dikkere splitzool. Welke dikte de zool ook heeft, de danssneakers zijn altijd voorzien van spinpoints. Dankzij deze draaipunten kan er soepel gedraaid worden, zowel op een dansvloer als buiten.

Het kan ook zijn dat trainingsschoenen voor Argentijnse tango een suéde zool hebben. Op sommige vloeren draait dit net wat soepeler. Ook zijn suéde zolen vaak wat dunner, waardoor optimaal contact met de vloer wordt behouden. Bij danssneakers met suéde zool is het gedeelte onder de voorvoet zo flexibel dat het erg helpt om het afrollen van de voeten te oefenen.

Papillon PA1500 hoge danssneaker van leer1572 Sparrow Rumpf Danssneaekers met suede zool

Nette trainingsschoenen

Mocht je als volger danssneakers een te groot contrast vinden, omdat je hoge hakken gewend bent, dan zijn er bijv. hakjes met vetersluiting van merken als Nueva Epoca, Werner Kern, Diamant en Supadance. Hoewel de hakken dan wat lager en/of breder zijn, heb je toch het gevoel van dansen op hakken. Wellicht kan je hierdoor beter focussen op het dansen zonder je zorgen te maken over stabiliteit, balans of stevigheid.

Ook voor heren die de voorkeur hebben voor een wat nettere stijl zijn er speciale trainingsschoenen voor Argentijnse tango. Dansmerk Werner Kern heeft bijvoorbeeld een speciale ultralight lijn. Deze trainingsschoenen zijn vergelijkbaar met nette tango dansschoenen, maar hebben een sportievere uitstraling en zijn extra lichtgewicht.

Werner Kern Olivia practice trainingsschoenen voor argentijnse tango dames Werner Kern 28045 zwarte trainingsschoenen voor argentijnse tango heren Werner Kern Olivia zwarte trainingsschoenen voor argentijnse tango van leer

Speelse trainingsschoentjes

jazzschoen splitzool

Op het moment zijn er steeds meer dansers die double-role dansen. Dit betekent dat je zowel als volger en leider danst. Dansers die graag snel switchen van rol dragen vaak danssneakers als Trainingsschoenen voor Argentijnse tango wat voor een speelse leerzame sfeer kan zorgen.

De nog speelsere danser met sterke voeten en enkel kiest nog weleens jazzschoenen als Trainingsschoenen voor Argentijnse tango. Jazzschoenen hebben een laag, breed hakje en zijn gemaakt van dun materiaal wat zich naar de voet zal gaan vormen. Dit biedt echter minder ondersteuning dan danssneakers of trainingsschoenen.


Voor iedere voet en persoonlijke stijl zijn er wel Trainingsschoenen voor Argentijnse tango te vinden. Indien je twijfelt over welke trainingsschoenen je het beste kan aanschaffen, kan je het beste even langskomen in één van de Danswinkel filialen. Ons deskundige team helpt u graag verder!

tango dansschoenen