Top 10 leuke dans-accounts op Instagram

0

Op zoek naar nieuwe, leuke dans-accounts om te volgen op Instagram? Lees dan vooral verder en ontdek onze top 10 interessante en indrukwekkende Instagram dans-accounts.


@Marachok

Maria Khoreva is eerste soliste bij het Mariinsky theater. Ze is afgestudeerd aan de Vaganova balletacademie in St. Petersburg. Misschien herken je haar naam wel? Afgelopen jaar opende namelijk Het Nationale Ballet van Nederland hun seizoen met een optreden van Maria Khoreva. Verder werkt Maria samen met grote merken zoals Nike en BLOCH. Daarnaast is ze op Instagram actief met het delen van foto’s en work-out en trainingsvideo’s.

dans-account instagram maria khoreva


@Mistyonpointe

Misty Copeland is eerste soliste bij het American Ballet Theatre. Haar intrigerende verleden en het feit dat zij pas op dertienjarige leeftijd begon met ballet, maakt haar voor veel mensen een rolmodel. Naast haar danscarrière is Misty ook een openbare spreker, woordvoerder van beroemdheden en toneelspeelster geworden. Daarnaast heeft zij ook 2 autobiografische boeken geschreven.

dans-account instagram misty copeland


@Darceybussellofficial

Darcey Bussell is voormalig eerste soliste bij The Royal Ballet. Zij danste voor andere grote dansgezelschappen zoals New York City Ballet, Het Ballet van Kirov, het Hamburg Ballet en het Australische Ballet. In 2007 ging zij met pensioen, maar ze blijft zich nog altijd actief inzetten in de danswereld. Ook is zij voorzitter van de Royal Academy of Dance. Op Instagram deelt zij inspirerende foto’s, teksten en video’s.

dans accounts instagram darcey bussell


@Floortje.eimers

Floortje Eimers is danseres bij Het Nationale Ballet. Zij heeft haar dansopleiding afgerond aan het Koninklijk Conservatorium in Den haag. Op Instagram deelt zij oefeningen, filmpjes van haar training en inspirerende foto’s.


@Alexdwong

Alex Wong is een Canadese danser. Hij heeft kort bij het American Ballet Theatre gedanst voor hij bij het Miami City Ballet ging dansen. Hier is hij gepromoveerd tot solist. Ook heeft hij aan diverse grote ballet competities en tv programma’s mee gedaan. Op Instagram maakt hij hilarische video’s afgewisseld met indrukwekkende foto’s.


@Isobelroselehman

Isobel Rose Lehman is geboren is Florida en danst bij Center for Contemporary Dance in Orange County, Florida. Haar account wordt aangestuurd door haar moeder. Hierop deelt ze prachtige artistieke foto’s en video’s.


@Isabellaboylston

Isabella Boylston is eerste soliste bij het American Ballet Theatre in New York. Daarnaast doet ze veel gastoptredens bij andere grote dansgezelschappen. Op haar Instagram deelt ze dansvideo’s, maar ook meer over haar persoonlijke leven.


@Biscuitballerina

Deze Instagram pagina is van Shelby Williams. Biscuit Ballerina is in het leven geroepen om de dagelijkse worstelingen van dansers op een hilarische manier neer te zetten. Denk onder andere aan de gesikkelde voeten, sprongen die niet de lucht in komen, pirouettes niet willen lukken en ingedraaide benen.

dans-accounts instagram biscuitballerina


@Ballet_a

Ken je alle bovengenoemde Instagram pagina’s al en ben je opzoek naar andere, minder bekende dans-accounts? Neem dan vooral een kijkje bij @Ballet_a! Dit is een algemeen dans account waar veel professionele dansers op worden uitgelicht. Ideaal om nieuwe dansers te ontdekken!