Hoe kies je een balletpakje?

0

Een balletpakje vormt de basis van een ballet outfit. Bij Danswinkel.nl vind je dan ook een grote collectie balletpakjes in allerlei verschillende modellen, kleuren en maten. Hoe kies je nou het juiste balletpakje met al die keuzes? Wij leggen uit welke keuzes er zijn en hoe je een geschikt balletpakje vindt.Ballet Rosa Amelie Balletpakje

1. Zijn er kledingvoorschriften?

Balletles kledingvoorschriften

Voordat je een balletpakje kiest, kan je het beste eerst even vragen of de dansschool specifieke eisen stelt. Op sommige balletscholen gelden voorschriften voor de balletkleding. In dat geval heb je een specifiek model of specifieke kleur balletpakje nodig. Op andere dansscholen gelden er geen kledingvoorschriften en kan je zelf je favoriete balletpakje uitzoeken.

2. Wel of geen mouwen?

Lulli Dancewear dames balletpakje met kapmouwen LUF526

Balletpakjes zijn verkrijgbaar met veel verschillende soorten mouwtjes. Zo zijn er balletpakjes met spaghettibandjes, brede bandjes, kapmouwtjes, korte mouwen, driekwart mouwen of lange mouwen. Bij de modellen met spaghettibandjes heeft het balletpakje soms twee of drie dunne bandjes of lopen de bandjes gekruist over de rug. Door de geometrische patronen van de bandjes zien deze modellen balletpakjes er extra sierlijk uit.

De modellen met kapmouwtjes bedekken net de schouders, maar laten de rest van de armen wel vrij. Zo houd je veel bewegingsvrijheid. Een balletpakje met korte mouw, driekwart mouw of lange mouw ziet er ook heel klassiek en elegant uit. Kies een balletpakje met mouwtjes voor de frissere dagen. Omdat de balletpakjes van elastische materialen gemaakt zijn, belemmeren de modellen met langere mouwen je niet in jouw bewegingen.

Grishko Academy paarse balletpakjes

3. Back to basic of extravagant?

Balletpakjes variëren van basismodellen tot luxe modellen met unieke details. Er zijn bijvoorbeeld basic effen balletpakjes, die elegant zijn in hun eenvoud. Daarnaast zijn er veel verschillende modellen balletpakjes met prachtige versieringen.

Sommige modellen balletpakjes zijn afgewerkt met delen van kant of gaas. Zo zijn er balletpakjes met doorschijnende mouwen van gaas of modellen waarbij het lijfje met kant is gedecoreerd. Weer andere balletpakjes hebben patronen in een andere kleur of zijn uitgevoerd in schitterende kleuren en tinten. Ook zijn er balletpakjes met een bijzondere halslijn of een laag uitgesneden rug.

Papillon Pakje met glitter rokje 12PK40514. Een rokje erbij?

Zowel basismodellen als unieke balletpakjes kunnen uitstekend gecombineerd worden met een los rokje. Er zijn ook balletpakjes waar het rokje aan vast zit. Balletpakjes met vast rokje komen in verschillende modellen en uitvoeringen. Hierbij kan je ook weer kiezen uit modellen met spaghettibandjes, brede bandjes en korte of lange mouw. Extra leuk voor kinderen zijn vooral de balletpakjes met glitterrokjes.

5. Klaar om een balletpakje te kiezen!

Via Danswinkel.nl kan je ons volledige assortiment balletpakjes online bestellen, voor zowel kinderen als volwassenen.

Twijfel je over de maat of wil je graag meerdere modellen balletpakjes vergelijken? Je bent ook van harte welkom in een van onze vestigingen in Amsterdam, Den Haag of Hilversum. Onze medewerkers helpen je graag bij het vinden van jouw ideale model balletpakje.

Kies een balletpakje in Danswinkel Den Haag