Dansschoenen voor Tango

0

Bij dansschoenen voor tango denken vele mensen aan hoge stiletto hakken voor de dames, de kleuren zwart en rood en eventueel wat lakleer. Tegenwoordig is er zoveel meer keuze in dansschoenen. Dit maakt het vinden van jouw perfecte paar er niet altijd makkelijker op. Wij helpen je hier graag mee door je een beeld te geven waar je rekening mee kunt houden.

Tango is een dans waarin veel bewegingen voortkomen uit gewoon lopen. Het is natuurlijk wel een beetje anders dan op straat lopen. Tango dansen is eigenlijk opnieuw leren lopen, maar dan steeds een beetje eleganter en met een beter bewustzijn van je hele lichaam en je partner. Er wordt wel gezegd dat iedereen die kan lopen kan leren tango dansen. Voeg daar een vleugje nostalgie aan toe en je komt al een heel eind.

Maar hoe kies je dansschoenen voor tango? Waar begin je dan? Met welke informatie ga je aan de slag? Daar helpen wij je heel graag mee door uitleg te geven, al voordat je iets besteld of in één van onze winkels binnen stapt.

tango dansschoenen

Elke voet is anders

Eén van de belangrijkste punten tijdens het zoeken naar dansschoenen voor tango is dat elke voet van ieder persoon anders is. Lichaamsbouw, breedte van de voeten en enkels, spierkracht, flexibiliteit en ervaring zijn een aantal aspecten die invloed kunnen hebben op het vinden van de perfecte dansschoenen voor tango. De perfecte tangoschoen verschilt dus per persoon en verandert ook voor iedere danser door de jaren heen.

De maat

In tegenstelling tot veel dagelijkse schoenen is het de bedoeling dat dansschoenen voor tango strak om de voeten aansluiten. Vaak kies je een iets kleinere maat uit dan bij normale schoenen. Nieuwe dansschoenen voor tango horen strak te zitten, maar niet af te knellen. De dansschoenen gaan na elke dans meer en meer naar jouw voeten staan. Hierdoor blijf je steeds beter in balans en kan je je voeten netjes afrollen.

De hak

Of je nou platte dansschoenen, een mooie slanke hak of toch een halfhoog elegant hakje kiest. Stabiliteit en comfort zijn altijd het belangrijkste. De mogelijke hoogte van de hak verschilt per persoon. Of het model van de dansschoen voor stabiliteit zorgt, heeft ook invloed op de mogelijke hak hoogte. Het komt vaker voor dat naarmate je meer danservaring krijgt, je een hogere hak prettig vindt, omdat de voeten dan getraind zijn. En als je niks met het idee hakken hebt of een extra paar trainingsschoenen zoekt, dan zijn er nog vele comfortabele danssneakers, waarmee je ook kan tango dansen.

De zool

Dan gaan we het nu over de zolen van dansschoenen voor tango hebben. Er zijn drie mogelijkheden; namelijk suède, leer of speciaal rubber met draaipunten als het om danssneakers gaat. De meeste dansschoenen hebben een suède zool die speciaal is uitgekozen om gemakkelijk te pivoteren (draaien) en toch grip te hebben op de dansvloer.

Zolen van leer komen ook nog vaak voor bij tango dansschoenen. Lederen zolen worden echter eerder gekozen om buiten mee te dansen of door de wat meer ervaren tango danser. Suède is wat zachter en minder glad dan leer en daarom favoriet bij vele dansers, van beginners tot ver gevorderden.


tango dansschoenenHopelijk kan je nu een beter beeld vormen bij waar je op moet letten als tangoschoenen aanschaft. Wil je nou dansschoenen voor tango passen? Kom dan gerust langs in Danswinkel Amsterdam, Danswinkel Den Haag of Danswinkel Hilversum. Hier helpt ons deskundige team je graag met het vinden van de perfecte tango dansschoenen. Wij hebben een ruime keuze aan schitterende dansschoenen. Bekijk alvast onze volledige collectie tango dansschoenen online.