Argentijnse Tango Dansschoenen voor Heren

0

Argentijnse Tango dansschoenen voor heren doen zeker niet onder aan Argentijnse tango dansschoenen voor dames. Ook voor heren is het namelijk zeer belangrijk om goed zittende, professionele Tango dansschoenen aan te schaffen. Waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je Tango dansschoenen aanschaft als man?

Dansschoenen voor Argentijnse Tango vind je bij Danswinkel.nl! Wij hebben een grote collectie dansschoenen voor heren. Voor elke smaak, pasvorm, maat en dansvloer zijn er wel Tango dansschoenen te vinden. Ook kunt u gerust langskomen in één van de Danswinkel filialen, waar wij u graag adviseren. In dit artikel vind je alvast een aantal tips om je goed voor te bereiden, voordat je Tango dansschoenen aanschaft.

Schoenbreedte is belangrijk voor heren

In tegenstelling tot dames zullen heren minder bezig zijn met de hak hoogte van Argentijnse tango dansschoenen voor heren. Als man of leider ben je meer bezig met hoe de gehele dansschoen zit. Daarbij speelt breedte een grote rol, want hoewel Argentijnse tango dansschoenen voor heren goed moeten aansluiten is het zeker belangrijk dat er niet teveel druk op de tenen komt.

Merken als Werner Kern en Diamant hebben meerdere modellen die breed of extra breed vallen. Soms is het niet perse de breedte, maar is er net een andere neusvorm (spits, rond of vierkant) gewenst. Ook hierbij helpen we je graag met het uitzoeken binnen het ruime assortiment online en in de winkels.

argentijnse tango dansschoenen voor heren

Zolen van Tango dansschoenen

De zolen van Argentijnse tango dansschoenen voor heren zijn meestal van suède waardoor je op de bal van je voet gemakkelijk kan draaien en toch grip hebt op de dansvloer. In de buitenlucht Argentijns tango dansen kan heerlijk zijn. Dan is het wel verstandiger om Argentijnse tango dansschoenen voor heren met een leren zool te dragen. Zo komt er geen verkeerde druk op knieën en andere gewrichten. Iets waar je anders lang last van kan blijven hebben.

De suède zolen zijn een stuk zachter dan de leren zolen. Mocht je dan toch eens per ongeluk op je danspartners tenen terecht komen, dan is dat niet de grootste ramp. Er bestaan ook nog heren Tango dansschoenen met (suède) split-zool. Deze geven meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid voor de wat meer getrainde Argentijnse tango danser. De stijl hiervan is vaak wat eigenzinniger.argentijnse tango dansschoenen voor heren

Sportieve danssneakers voor Tango

Voor elke smaak en pasvorm zij er Argentijnse tango dansschoenen voor heren te vinden. Mocht je nu niet van de klassiekere stijlen houden, dan zijn er ook vele verschillende danssneakers die geschikt zijn om Argentijnse tango op te dansen. Deze danssneakers voor Argentijnse Tango hebben een zool van speciaal rubber of suède met een spin-point. Deze zijn ontwikkeld voor het draaien op verschillende soorten dansvloeren.

Anna Kern Suny Danssneakers