Welke Balletschoenen heb ik nodig?

0

Er bestaat onwijs veel verschillende soorten balletschoenen. Je hebt keuze uit diverse merken, materialen, maten, kleuren, soorten zolen en pasvormen. Vraag je je af welke balletschoenen je nou precies nodig hebt? Hier lees je advies over het kiezen van de juiste balletschoenen.

Keuzes, keuzes, keuzes

balletschoenenElke danser ontwikkeld na verloop van tijd een sterke voorkeur voor een bepaalde soort balletschoen. Door veel verschillende soorten balletschoenen te passen en uit te proberen, ontdek je vanzelf welke het beste bij jou passen.

De belangrijkste keuzes die je moet maken zijn de soort zool en het materiaal. Zo is er een groot verschil tussen een splitzool en volledige zool. Ook heb je de keuze tussen lederen, canvas, stretch canvas of satijnen balletschoenen. Voor het kiezen van de juiste maat balletschoenen, kan je het beste om advies vragen in een Danswinkel.

Eerste paar balletschoenen

Wanneer je net begint met balletlessen kan het nogal lastig zijn om de juiste keuze te maken met al die verschillende opties. Daarom raad ik aan om voor je allereerste paar balletschoenen altijd even langs te komen in een gespecialiseerde danswinkel. Danswinkel.nl heeft filialen in Hilversum, Amsterdam en Den Haag. Hiervoor is geen afspraak nodig, je kan gewoon binnen wandelen wanneer het uitkomt. In de winkels kunnen wij je uitgebreid verder helpen en kan je ook meerdere soorten balletschoenen passen.

Een eerste paar balletschoenen zal misschien een beetje gek aanvoelen omdat deze behoorlijk strak om de voet aangemeten wordt, maar houd er rekening mee dat balletschoenen uitlopen in de lengte en de breedte!

Ook raden wij altijd aan om met kinderen langs te komen in de winkel om balletschoenen te passen. Balletschoenen voor kinderen mogen een half maatje op de groei. Het zou zonde zijn als je na een maand weer terug moet om een grotere maat op te halen!

Uiteraard lukt het niet altijd om langs te komen in de winkel en bestel je liever online. Op Danswinkel.nl vind je een uitgebreide collectie balletschoenen. Wanneer je twijfelt over welke schoenen het beste bij je passen kan je altijd contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

welke balletschoenen heb ik nodig

Kledingvoorschriften

Wanneer je jezelf of je dochter/zoon inschrijft bij een dansschool, vraag dan altijd meteen na of er kledingvoorschriften zijn. Sommige dansscholen willen graag een bepaalde kleur of materiaal. Dit kan zijn omdat ze dit willen gebruiken voor voorstellingen, of simpelweg zodat alle studenten er hetzelfde uitzien en dit rust geeft in de studio. Jouw dansdocent kan je helpen met welke balletschoenen je nodig hebt.

Ballet is een zeer gedisciplineerde kunstvorm en dit is ook terug te zien in de kleding en balletschoenen. Ik adviseer om in het begin de outfit rustig te houden, zodat de lijnen en spiergebruik goed zichtbaar zijn voor jezelf en voor de docent.