Wanneer zijn mijn balletschoenen te klein?

0

Het kan soms voorkomen dat kinderen hun balletschoenen ineens niet meer passen door bijvoorbeeld een groeispurt. Zelfs bij volwassenen veranderd de voet door de jaren heen. Het is dus niet gek dat je oude balletschoenen die na een aantal jaren weer uit de kast komen nu ineens te klein zijn. Maar hoe zie je nu dat een balletschoen te klein is?

Te klein of te smalle balletschoenen

te kleine balletschoenenSoms is het lastig in te schatten wanneer een balletschoen net te klein is. Het beste blijft door simpelweg te kijken en goed te voelen. Wanneer de danser op platte voet staat moeten de tenen rustig op de grond liggen en de hak van de schoen mag absoluut niet in de hiel snijden. Gebeurt dit wel? Dat is het tijd voor een grotere maat. Snijdt het elastiek van de balletschoen niet in de hiel, maar vallen de tenen over elkaar heen en kunnen ze niet gespreid worden? Kijk dan naar een ander model of een grotere breedtemaat.

De juiste maat bepalen

balletschoen passen

Omdat balletschoenen wel strak om de voet moeten zitten, kan het lastig zijn om te bepalen welke maat de juiste is. Wanneer je een balletschoen aantrekt kan het voelen alsof deze te klein is. In werkelijkheid zit deze vaak gewoon strak om de voet en is de maat correct.

Daarom raden wij je sterk aan om langs te komen in onze danswinkel showrooms. Het team is gespecialiseerd in het aanmeten van dans- en balletschoenen. Ook kunnen we je verschillende kleuren en modellen laten passen, zodat je kan voelen wat de grote verschillen zijn. Neem ook vooral je oude paar balletschoenen mee naar de winkel zodat we even na kunnen kijken of ze echt te klein zijn.

Toch liever online balletschoenen bestellen? Danswinkel.nl heeft een grote collectie balletschoenen. Neem gerust contact met ons op, zodat wij je kunnen helpen met het vinden van de juiste maat. Hier lees je ook meer informatie over hoe je zelf kan voelen of je de juiste maat balletschoenen hebt.