Versleten Balletschoenen

0

Wanneer onze balletschoenen versleten en uitgedanst zijn zitten ze heerlijk! We blijven het maar uitstellen om een nieuw paar te kopen, maar is dit wel zo verstandig? Hier lees je waarom je versleten balletschoenen zo snel mogelijk moet vervangen en wanneer je het beste nieuwe kan aanschaffen.

Balletschoenen schoonmaken

Wanneer balletschoenen vuil zijn geworden, maar het materiaal nog niet is versleten, kan je ze proberen schoon te maken. Canvas balletschoenen zullen sneller slijten dan leer. Leer is nu eenmaal een stugger materiaal wat erg duurzaam is, zeker wanneer de voeten zijn uitgegroeid.

balletschoenen schoonmakenHet nadeel aan leer is dat het niet gewassen kan worden en op den duur zullen je balletschoenen niet meer erg fris ruiken. Met canvas kan dit wel. Ze kunnen in de wasmachine op maximaal 30 graden en uiteraard niet in de droger. Na het wassen leg je ze ergens uit en na een nacht zijn ze weer volledig droog. Zo lijken je balletschoenen weer zo goed als nieuw!

Hier lees je meer over hoe je balletschoenen het beste kan schoonmaken.

Waarom versleten balletschoenen vervangen?

versleten balletschoenen

Het grootste probleem met versleten balletschoenen is dat de essentiële steun verdwijnt. Het materiaal is volledig uitgerekt, doet niets meer voor je voet en dit zou het risico op blessures kunnen vergroten. Wanneer je een nieuwe balletschoen hebt, houdt deze de voet compact wat erg belangrijk is tijdens intense bewegingen en sprongen. Een versleten balletschoen doet dit niet meer en wanneer je voelt dat de tenen volledig uitspreiden in de schoen en de stof niet meer goed aansluit, is het tijd voor nieuwe.

Moeten oude balletschoenen ook vervangen worden?

versleten balletschoenen en spitzenMocht je na een aantal jaren ballet weer oppikken, koop dan altijd nieuwe balletschoenen en vis niet je oudjes uit de kast. Het materiaal waar balletschoenen van zijn gemaakt is na verloop van tijd niet meer rekbaar en vooral de leren schoenen drogen uit. Bovendien veranderen voeten enorm door de jaren heen. De kans is groot dat je oude balletschoenen niet meer de juiste maat zijn voor jou, waardoor ze niet comfortabel zitten en niet genoeg steun bieden.

Wanneer je dezelfde balletschoenen nog een keer wil aanschaffen kan je natuurlijk makkelijk via onze webshop bestellen. Bekijk hier onze volledige collectie balletschoenen. Als je toch een ander model of ander merk wil proberen adviseren we je om even langs te komen in één van onze fysieke danswinkels, zodat we met je mee kunnen kijken naar een andere optie.