Verschillende Soorten Balletschoenen: Zool

0

Balletschoenen kan je kopen in twee varianten: met volledige zool en met splitzool. In deze blog zal ik je uitleggen wat nou het grote verschil is en welke het beste is om aan te schaffen.

De zolen onder balletschoenen zijn gemaakt van suède. Hierdoor glijd je voet makkelijk over de dansvloer en gaat een beweging als bijvoorbeeld een tendu soepeler ten opzicht van een sok of blote voet. Balletschoen zolen verschillen daarentegen in vorm.

Doorlopende zool

balletschoenen materiaal leerEen doorlopende zool loopt van de bal van de voet tot aan het einde van de hiel. Dit kan dus in het begin een beetje gek aanvoelen omdat je tenen over de rand van de zool vallen, maar dit is heel normaal. Balletschoenen met een doorlopende zool zijn minder flexibel, maar geven de voeten goede ondersteuning.

Met een doorlopende zool moet de voet harder werken en dat is bevorderlijk voor de spierontwikkeling. Om deze reden geven wij kinderen in de eerste instantie lederen balletschoenen met doorlopende zool mee, tenzij anders aangegeven door de dansschool.

Splitzool

Het grote verschil tussen de twee is dat er bij de splitzool letterlijk een stuk zool mist onder de wreef. Dit maakt een balletschoen met splitzool zeer flexibel, waardoor de lijn van de gestrekte voet mooier uitkomt. Wanneer de elastieken strak zijn vastgenaaid zal de stof onder de wreef precies op de huid aansluiten zodat het net een tweede huid lijkt.

Splitzool balletschoenen in je eigen huidskleur zijn daarnaast ideaal voor op het podium. Deze zal je namelijk helemaal niet zien, waardoor je benen langer lijken. Als je een balletpanty draagt raden wij je aan om de balletschoenen in de kleur van de panty te kopen. Splitzolen zijn aan te raden voor startende volwassenen, gevorderde dansers of professionals.

De juiste balletschoen kiezen

Wanneer je twijfelt over welke soort balletschoenen het beste bij je past, kan je gerust langskomen in één van onze Danswinkel filialen in Amsterdam, Den Haag en Hilversum. Hier kan je verschillende soorten passen en helpen wij je graag verder. Enkele bekende merken die je bij ons kan vinden zijn So Danca, Capezio, Sansha en vele anderen! Voor elke danser is er wel een passende balletschoen te vinden. Hier vind je meer informatie over het kiezen van de juiste balletschoen voor jou.