Hoe kies je het juiste balletpakje voor kinderen?

0

Gaat je kleintje voor het eerst op dansles? Of wil je graag een kinderballetpakje cadeau geven? In deze blog gaan we je uitleggen waar je het beste op kunt letten wanneer je een balletpakje voor kinderen gaat aanschaffen.

Materiaal

balletpakje voor kinderen

Balletpakjes worden gemaakt van allerlei verschillende materialen die speciaal ontwikkeld zijn voor dansers en sporters. Hierbij kan je denken aan supplex, spandex en tactel. Meestal zijn deze materialen gemixt met katoen of lycra. De combinatie zorgt voor stevigheid, zodat je pakje niet zomaar scheurt, maar ook tegelijk rekt. Je wil natuurlijk wel dat het balletpakje met het lichaam meebeweegt.

Het is erg belangrijk om balletpakjes van goede materialen aan te schaffen in een gespecialiseerde danswinkel. Reguliere sport- en kledingwinkels hebben vaak ook balletpakjes, maar de goedkopere stoffen kunnen zorgen voor jeuk en irritatie op de huid omdat het geen lucht doorlaat.

Model

Vraag voordat je een balletpakje voor kinderen aanschaft bij de dansschool altijd even na of er kledingvoorschriften zijn. Sommige dansscholen vinden het prettig wanneer alle kinderen hetzelfde aan hebben, wat rust in de studio creëert. Je kan met de kledingvoorschriften altijd bij ons langs komen, waar wij je meteen de juiste kleding kunnen geven.

Wanneer dit niet het geval is zijn er vele verschillende opties. Zo kan je denken aan balletpakjes met spaghettibandjes, brede bandjes en korte of lange mouw. Elke kleine danser heeft een eigen voorkeur en het beste is daarom om langs de winkel te komen zodat er verschillende modellen gepast kunnen worden.

Balletpakjes zijn ook te vinden in een variant waar al een rokje aan vast zit. De danser kan hier meteen instappen, wat wel zo handig is wanneer ze nog jong is. Mocht je willen wisselen tussen verschillende rokjes of tutu’s is het makkelijk om een los balletpak te kopen.

Kleur

Welke kleuren zijn het meest gebruikelijk? De meest populaire kleur is en blijft roze! Het liefste met zo veel mogelijk glitters en franjes. Toch raden wij dit niet aan om aan te schaffen voor balletlessen. Wel hebben wij bijvoorbeeld prachtige losse glitter tutu’s te koop die thuis gedragen kunnen worden voor verkleedpartijtjes.

Andere veel verkochte kleuren zijn zwart en wit. Dit vooral omdat veel balletscholen dit als kledingvoorschrift hanteren en het rustige kleuren zijn.

Vaak zie je dat kleine kindjes beginnen in een roze outfit en na een jaar of 10 overstappen naar zwart of wit. Natuurlijk is en nog een regenboog aan andere kleuren verkrijgbaar bij Danswinkel zoals blauw, paars mintgroen en rood. Voor ieder wat wils!

Pasvorm

Qua pasvorm is een balletpak te vergelijken met een turn- of badpak. Deze sluiten strak aan om het lijf zodat de lijnen en het spiergebruik goed zichtbaar zijn voor de danser en de docent. De schouderbandjes moeten netjes aansluiten, maar wanneer je deze vastpakt moet er nog wel wat rek in zitten. Je moet je schouders met gemak kunnen bewegen, zonder dat de bandjes in de huid gaan snijden of juist zakken.

Ook moet er opgelet worden dat de lengte van het balletpak overeenkomt met de lengte van het bovenlijf. De naden rondom de heupen en billen moeten strak zitten maar ook weer niet snijden. Bij kinderen adviseren wij niet om een grotere maat aan te schaffen. Balletpakjes hebben veel rek, dus gaan automatisch al wat langer mee.

Balletpakje aanschaffen

Hopelijk ben je nu volledig op de hoogte van waar je op moet letten als je een balletpakje voor kinderen aanschaft! Kom gerust langs in één van de fysieke danswinkels om een leuk balletpakje uit te kiezen. Ons deskundige team helpt u graag verder.

Of bekijk onze volledige collectie balletpakjes voor kinderen online.

Meer lezen? Bekijk hier leuke informatie, recensies en tips over danskleding.