De Juiste Maat Balletschoenen kiezen

0

Balletschoenen zijn er van veel verschillende merken en al deze merken hebben weer allemaal verschillende modellen. En wat het dan nog moeilijker maakt is dat al die merken hun eigen idee van een schoenmaat hebben. Hoe kies je nou de juiste maat balletschoenen?

Balletschoenen passen

Het beste kan je even langskomen in de winkel om balletschoenen te passen. Daarnaast is online balletschoenen bestellen ook een mogelijkheid. Wanneer je balletschoenen past, kan je het beste letten op de volgende punten om de juiste maat balletschoenen te vinden:

  • Korte teennagels. Wanneer de teennagels te lang zijn gaan de balletschoenen hoe dan ook pijn doen en zitten niet lekker. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor het passen, maar altijd wanneer je je balletschoenen aantrekt.
  • Balletmaillot of blote voet. Maak van tevoren de keuze of je je balletschoenen met of zonder balletpanty wil dragen. Er kan namelijk een verschil in gevoel zijn. Een balletpanty is gladder en daardoor kan soms de hiel van de schoen sneller afzakken. Wij zullen goed opletten of de balletschoenen netjes om de voeten aansluiten.
  • Balletschoenen zitten strak! Nee, ze zijn echt niet te klein en het zal misschien even wennen zijn, maar het is heel normaal dat balletschoenen strak zitten wanneer ze nieuw zijn. Dit doen wij natuurlijk met de gedachte dat balletschoenen uit zullen lopen in de lengte en breedte en we willen niet dat je je schoenen kwijt bent na het draaien van een pirouette.
  • De tenen liggen plat op de grond. Wanneer dit het geval is, heb je waarschijnlijk de juiste maat te pakken. Wanneer je tenen een beetje krullen of je niet volledig op relevé kan staan, kies dan voor een halve of hele maat groter.
  • Sta rechtop. Het is belangrijk dat je tijdens het passen recht op beide benen gaat staan en het gewicht netjes verdeeld is. Wanneer je dit doet, spreid de voet en zo kan je makkelijk zien of de maat correct is.
  • Strek je voet. Als de stof onder wreef erg plooit en van de voet af gaat staan, is de schoen waarschijnlijk te groot. Wissel tussen een aantal maten en modellen totdat de stof netjes om de voet blijft zitten.

Balletschoenen passen bij Danswinkel.nl

juiste maat balletschoenen

Sommige balletschoenen moet je tot wel twee maten groter kopen dan je eigen schoenmaat door de rekbare stof. Daarom is het beste om langs te komen in één van onze danswinkels in Amsterdam, Den Haag en Hilversum zodat wij je met de juiste maat kunnen helpen.

Wanneer het om balletschoenen voor kinderen gaat meten wij die iets anders aan. Omdat kinderen nogal snel kunnen groeien, geven wij hun balletschoenen maximaal een halve maat op de groei mee. Omdat balletschoenen ook nog wat uitlopen is er voldoende ruimte aan de voorkant van de schoen om een aantal maanden mee vooruit te kunnen.

Nog steeds is het wel belangrijk dat de balletschoen rondom de voet netjes aansluit en het elastiek over de wreef strak genoeg zit zodat de schoenen niet van de hielen afzakken.


Balletschoenen online bestellen

Mocht je online balletschoenen bestellen bij Danswinkel.nl, vragen wij je om je normale schoenmaat in te vullen. Wij rekenen dus voor je om en dat scheelt iedereen een hoop gedoe. Zeker wanneer je voeten zijn uitgegroeid is het niet nodig om balletschoenen in een grotere maat aan te schaffen. Balletschoenen moeten strak zitten en rekken nog wat uit tijdens het dansen. Een nieuwe balletschoen zal dus wat aan de strakke kant aanvoelen.

  • Een balletschoen is te klein wanneer: het koordje in de hiel snijdt of de tenen niet recht op de grond liggen.
  • Een balletschoen is te groot wanneer: de stof plooit onder de wreef of er te veel ruimte is achter de hiel tijdens het strekken van de voet.