Waarom iedere danser een keer moet Paaldansen

0

Paaldansen is hip and happening. Hier de leukste redenen op een rijtje, waarom je het een keer zou moeten proberen.

#1. Challenge… accepted!

Paaldansen is een leuke nieuwe uitdaging en aanvulling op wat je kunt als danser. Wanneer je de pirouetten onder de knie hebt wil je misschien eens wat anders. Probeer dan eens een spagaat, op z’n kop!poleInverted Hip Hold Split “Jade” @ Entangle & Sway Pole Dance Fitness Studio

 

#2 Nieuwe idolen, nieuwe inspiratie!

Wanneer je je zult omringen met paaldansers, zul je merken dat ieder zo zijn paaldans-idool heeft. Onze favoriet? Bendy Kate, Yvonne Smink en Anastasia Skuhktorova, Josh Taylor, Phoenix Kazree, pfoeh, the list goes on and on and on! Veel hebben een achtergrond in dans en het paaldansen vult hun dansvocabulaire aan. Check ze op youtube, want ze zijn ontzettend innovatief en inspirerend! Zie hier bijvoorbeeld de guest performance van Yvonne Smink op het UKPPC 2014

#3 Body confidence 1:

Als een vorm van beweging je vertrouwen in je lichaam geeft, is het wel paaldansen. Je zult merken dat het bereiken van jouw nemesis-move (een paaldans-techniek die je al HEEL lang wilde bereiken) je een adrenaline-kick geeft die als een verslaving gaat werken. Dat heeft jouw lichaam toch even bereikt! Jouw lichaam is top!

 

#4 Body confidence 2
Hoe beter je wordt, hoe minder kleding je gaat dragen. Je huid is nodig om te plakken in de paal. Dit gaat niet met lange mouwen en lange broeken. En jij wilt natuurlijk je nemisis-move bereiken. Alles gaat daarvoor opzij, zelfs je body-shame!

paaldansen zelfvertrouwen

Leen Isabel Pole Dance Adventures

 

#5 Voor elke danser de stijl die bij je past!

Voor de sportievelingen onder ons is er Pole-Fitness. Degene die houden van sexy en uitdagend; in heel Nederland zijn er exotic paaldanslessen te volgen bij de gezelligste dans-studio’s! Ook ontstaat er steeds meer verbinding tussen het theater en paaldansen door middel van wedstrijden als Pole-Art en Pole Theatre. Maar ook initiatieven als Project Pole zorgen hiervoor. Project Pole maakt theatrale dansvoorstellingen met paaldansers.project pole

 

#6 A spin a day keeps the psych away!

Je wordt sterker, maar niet alleen fysiek. Veel pole-addicts delen verhalen waar paaldansen hen heeft geholpen om door een moeilijke fase te komen. Paaldansen kost inzet en doorzettingsvermogen. De fysieke mijlpalen die je behaalt, geven jou mentaal vertrouwen in wat jij kunt als persoon. Geloof in jezelf, je kunt het!

paaldansen 2

Leen Isabel pole dance adventures

 

#7 Je bent nooit te oud om te beginnen

Age is just a number. Ben jij bang dat je op je 35e geen carrière meer kunt hebben als fysieke performer? Pffff echt niet! Bij alle paaldanswedstrijden heb je de categorie senioren. En deze mensen beoefenen met 50+ met net zoveel plezier (en succes!) deze sport. Je leven als danser hoeft dus helemaal niet te stoppen na een bepaalde leeftijd. Hoera!  Zie hier de performance van Tomoko, een paaldanser van 70+!

Tekst: Simone Narraina