Review: Pippin the musical

0

Als tiener was ik al gek op musicals. Ik ging samen met mijn moeder voor het eerst naar Carré voor de musical 42nd Street, waar mijn dansleraar in danste. Ik bezocht Aïda, Saturday Night Fever en diverse andere musicals. Van ‘Heerlijk duurt het Langst’ tot ‘The Lion King’. Je kunt me er voor wakker maken! Maar de kers op de taart is toch wel ‘Pippin the musical’ in Carré, mèt originele Amerikaanse cast! Lees verder voor mijn review van Pippin the musical in Carré.

PIP2_WEB_SLIDE_0.3

Voor mijn verjaardag – in januari – kreeg ik tickets voor deze geweldige show. En na lang wachten was het nu eindelijk zo ver. En nog specialer was, dat dit de laatste voorstelling was in Nederland én van hun Europese tour.
Pippin is een Tony Award-winnende musical met muziek en teksten van Stephen Schwartz en een script van Roger O. Hirson. De meeste mensen kennen Pippin als een stuk van Bob Fosse, die de oorspronkelijke Broadway productie regiseerde.
Een mysterieus theatergezelschap vertelt, onder leiding van de ‘leading player’, het verhaal van de jonge prins Pippin op zijn zoektocht naar zin en betekenis van het leven. Na verschillende manieren van leven te hebben geprobeerd komt hij erachter dat je niet buitengewoon hoeft te zijn om gelukkig te zijn. Een universele wijze les van alle tijden.
review pippin the musical
Hoe het verhaal precies verloopt is lastig om uit te leggen. En is ook niet leuk als je de voorstelling nog wil gaan kijken. Wat ik je wel kan verklappen is dat deze show dynamischer is dan elke productie die ik eerder zag. Er is continu iets te zien op het podium. Niemand staat ooit stil maar speelt subtiel zijn/haar rol door.
Daarnaast zijn de welbekend liedjes als ‘Magic to Do’, ‘No Time at All’, ‘Extraordinary’ en ‘Corner in the Sky’ mooier dan ooit te voren. In deze vernieuwde versie van Pippin zijn de zangpartijen van de hoofdpersoon Pippin iets aangepast. Deze zijn wonderbaarlijk hoog én zuiver!
Photos- Terry Shapiro_1Deze zangkunsten en de geweldige kwetsbare insteek van de rol van Pippin maakt mij direct fan van Brian Flores. Ook de acteerprestaties van Gabrielle McClinton als de ‘leading player’ (je houdt van haar en je haat haar tegelijkertijd), de humor en geniale timing van John Rubinstein als Karel de Grote en de skills van de Adrienne Barbeau (zingend en ondersteboven-hangend aan een trapeze) en de geweldige combinatie van dansers/acrobaten maken dit een top cast!
review pippin the musical in carre
Normaliter kun je je favoriete moment van de voorstelling niet delen. Maar in mijn geval blijkt het gefilmd te zijn en is het te zien op YouTube.
Heb jij Pippin the musical gezien in Carré? Of ergens anders? Ik ben benieuwd wat je er van vond! Laat gerust een reactie achter op mijn review van Pippin the musical.
Meer reviews lezen? Bekijk hier al mijn recensies, van balletvoorstellingen tot musicals.