6 geweldige dans-accounts op Instagram!

0

Ben je op zoek naar wat nieuwe dans-inspiratie? In deze post zet ik 6 heerlijke dans-accounts op Instagram in het zonnetje, want dat verdienen ze! Van prachtige foto’s tot toffe choreografieën; je vindt ze hier.

@ballerinaproject_

Een prachtig fotoproject waarbij ballerina’s centraal staan. Ze worden gefotografeerd in elke denkbare setting, van de buitenwijken van Parijs tot watervallen in Hawaii. Als je even wilt wegdromen, is dit de account die je nodig hebt!

ballerina project

@mistyonpointe

Het account van Misty Copeland, soliste bij het American Ballet Theatre. Naast danseres is ze een dame met een missie: ze zet zich in voor verschillende projecten tegen discriminatie en vóór het helpen en stimuleren van kansarme jongeren. Onlangs heeft ze zelfs een interview gedaan samen met Barack Obama! Behalve mooie dansfoto’s en kijkjes achter de schermen bij het ABT, blijf je op de hoogte van de bijzondere dingen die zij doet!

Schermafbeelding 2016-04-12 om 15.55.57

@loisgreenfield

Al meer dan 40 jaar fotografeert Lois dansers in beweging, met prachtige en bijna onwerkelijke foto’s als resultaat. Leuk om te weten: ze heeft al 3 boeken uitgebracht met haar werk! Volg haar account voor mooie plaatjes en dans-inspiratie.

Schermafbeelding 2016-04-12 om 15.55.31

@emmaportner

Emma Portner is een Canadese danseres en choreografe, en haar account staat vol met inspirerende filmpjes van haar choreo’s. Ze geeft over de hele wereld danslessen, en heeft onlangs nog samengewerkt met Justin Bieber.

Schermafbeelding 2016-04-12 om 15.52.48

@dancetalk_nl

Met haar succesvolle blog Dancetalk is Lisa Kapan populair geworden onder vele dansers. Ze houdt je op de hoogte van het laatste nieuws in de dansscene en geeft haar ongezouten mening over voorstellingen, producten en nog veel meer. Op haar instagram kijk je een kijkje in haar persoonlijke leven.

Schermafbeelding 2016-04-12 om 15.54.40

@NYCDanceProject

NYC Dance Project is gestart door fotografen Deborah Ory en Ken Browar. Ze werken onder andere samen met het American Ballet Theatre en hun werk is verschenen in verschillende tijdschriften zoals Harper’s Bazaar en Vogue. Samen verzorgen ze fotoshoots met dansers tot in de details en maken de prachtigste foto’s.

Schermafbeelding 2016-04-12 om 15.54.06

Wat zijn jullie favoriete dans-accounts op Instagram? Laat ook vooral jouw eigen instagram dans account achter in de reacties. Wie weet sta jij er volgende keer ook tussen!