Oefeningen: kracht in de benen trainen (niveau 3)

0

Hoi dansliefhebbers,

We zijn aan het einde van een lang traject met een hoop spierpijn, maar hopelijk vooral een gewenst resultaat, gekomen. Met de oefeningen die ik je de afgelopen maanden aanreikte heb je zelf een goede opbouw kunnen maken in het trainen van je buik, billen, benen en armen. We zijn alweer bij het allerlaatste artikel omtrent spierkracht beland. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben gehad en voor jezelf uit kunnen vinden wat wel werkt, waar je grenzen liggen en hoe je jezelf uit kunt dagen. Voelen dat je spieren wat vermoeid of gevoelig zijn, is absoluut niet erg; dan juist weet je dat je lichaam hard gewerkt heeft om vooruitgang te boeken. Wat je voornemen ook was, welk doel je ook voor ogen had, het belangrijkste is dat je je ervoor in hebt gezet en dat je de motivatie kunt blijven vinden om hiermee door te gaan. Grijp aan wat je kunt en je komt er wel! En daarbij, heb altijd respect voor je lichaam, dat is en blijft het uitgangspunt. Veel plezier en succes met deze twee zware oefeningen voor de benen!

Oefening 1: dit is een vervolg op de lunge (zoals die uitgelegd staat bij oefeningen in dit artikel). Je voert een lunge uit met je rechterbeen voor en je linkerbeen achter en op het moment dat je op het diepste punt door je benen gebogen bent, spring je en wissel je je benen in de lucht. Je komt nu dus neer met je linkerbeen voor en je rechterbeen achter, met je knieën licht gebogen. Je hebt meteen de aanzet voor de volgende gesprongen lunge. Herhaal dit 2 x 10 keer en bouw het vanaf daar op. Je traint nu je volledige bovenbenen, zowel quadriceps als hamstrings.

Oefening 2: ga op je rechterbeen staan. Je andere been til je in de lucht, waardoor je knie op dezelfde hoogte is als je heup, je onderbeen laat je hangen. Spreid je armen naar opzij. Nu ga je op je tenen staan. Probeer je balans te houden en rol dan gecontroleerd weer af. Herhaal dit 2 x 10 keer, ook met je linkerbeen op de grond en je rechterbeen opgetild. Je traint nu de spieren in je kuiten.

Benen12Groetjes, Heleen