3 x gave dansprojecten in Nederland

0

Hoi dansliefhebber!

Lijkt het je heel leuk om buiten je danslessen ook eens op een groot podium te staan in een professionele dansproductie? Dan is er goed nieuws voor je, want dit jaar worden er een aantal heel toffe dansprojecten georganiseerd in Nederland waar jij ook deel van uit kunt maken. Ik zet er drie voor je op een rijtje:

1. Dancing in a Winter Wonderland

Dit is vooral voor de echte klassieke balletliefhebbers onder jullie interessant. De Dutch Don’t Dance Division onder leiding van Rinus Sprong en Thom Stuart, zoeken naar dansers die hun team in een originele versie van de welbekende Notenkraker willen versterken. Het leuke is, iedereen is welkom om auditie te komen doen! Dus of je nog op de basisschool of middelbare school zit, amateur, dansvakstudent of professional of al met pensioen bent: je kunt misschien een plekje verwerven in de indrukwekkende voorstelling. Wees er wel snel bij, want de auditiedata komen in rap tempo dichterbij!

2. Dansproject Blooming Talents

Raspberry Bloom organiseert samen met Warm Water Jeugdtheater en choreografe Isabelle Beernaert een auditie voor Blooming Talents; een nieuw dansproject voor beginnende, talentvolle dansers. Door het volgen van dit 12 weken durende workshopprogramma (waarin je  onder andere je creativiteit, expressie, danstechniek, muzikaliteit, houding, balans en vloerwerk ontwikkelt) krijg je de mogelijkheid om je voor te bereiden op een vooropleiding of dansauditie voor musical- en theaterproducties. Blooming Talents is op zoek naar enthousiaste dansliefhebbers tussen de 15 t/m 21 jaar met al enige danservaring, die op 27 september auditie willen doen. Voor meer informatie, raadpleeg de site:

3. Holland Dance

Ten slotte is dit ook echt een aanrader als je een (ver)gevorderde, ambitieuze amateurdanser(es) bent. Op vijf locaties wordt de komende maanden onder leiding van een aantal bekende dansmakers, gewerkt aan het aanleren van een choreografie uit hun repertoire. Deelnemers staan uiteindelijk op verschillende podia in Nederland. Geef je snel op voor de audities bij jou in de buurt!

Weet jij nog een ander project dat ik vergeten ben te benoemen?

Ik hoor het graag!

Groetjes, Heleen