Review: toetape van Bunheads (danstheaterwinkel.nl)

0

Hoi!

Welkom terug op mijn blog. Je staat op het punt om een artikel te lezen over een product dat ik recentelijk heb mogen uittesten. Het gaat niet om danskleding of schoenen, zoals dat meestal wel het geval is. Echter, dat betekent niet dat dit product nutteloos is. Juist niet. Dansaccessoiremerk Bunheads ontwikkelde deze toetape speciaal om het waarschijnlijk belangrijkste lichaamsdeel van de danser te beschermen. We hebben het natuurlijk over de voeten. Toegegeven, dansers voeten zien er meestal niet uit om door een ringetje te halen. Maar hoe kan dat ook als je ze iedere trainingssessie zo intensief belast? Des te meer de reden om goed voor onze geteende vrienden te zorgen en ze te koesteren. Ben jij het hier mee eens? Lees dan vooral even verder over de bunheads toetape!

Over Bunheads

Bunheads is een merk dat allerlei handige spullen verkoopt die een danser of danseres nodig zou kunnen hebben. Hun accessoires zijn afgestemd om dansen in onder andere de stijlen klassiek ballet, moderne dans en jazz dans een stuk comfortabeler te maken. Het assortiment bestaat vooral uit producten voor de voeten, zoals teenspreiders en gel en lamswollen teenbeschermers voor in spitzen. Daarnaast behoren beauty en haar accessoires voor danseressen tot het vakgebied van Bunheads, denk daarbij bijvoorbeeld aan nepwimpers, sierraden, haarnetjes, speldjes en elastiekjes. En dat alles, zo zeggen zij zelf, is kwalitatief zeer goed geproduceerd. Bijna iedere gespecialiseerde danskledingwinkel, inclusief online shops, verkoopt hun artikelen wel. Neem dus een kijkje in je plaatselijke danswinkel om te zien wat hun aanbod daar is. Vandaag licht ik één product uit, het zogenaamde toetape.

Over toetape

Toetape is gemaakt van crêpe, een dunne, scheurbare papiersoort met een lichtgele crèmeachtige kleur (in dit geval). De tape staat erom bekend gebruikt te worden tijdens het dansen op spitzen, maar  beschermt je huid ook als je op blote voeten danst. In de beschrijving staat dat frictie wordt beperkt en dat schuurplekken en blaren voorkomen worden door aanbrengen van het materiaal. Je koopt de tape per pak, in een rol die in totaal 55 m bevat met een breedte van 2,5 cm.

toetape Bunheads

Een rol toetape in volle glorie

Mijn mening

Ik heb de toetape van Bunheads meerdere keren tijdens danslessen gedragen. Vooral voor het dansen op blote voeten leek het me een erg fijn product, omdat een van mijn tenen bij het draaien de neiging heeft om vast te plakken aan de grond en me daardoor in mijn bewegingen beperkt. Ook had ik de verwachting dat het spul goed kon dienen ter bescherming van mijn voorvoeten, als vervanging voor de footundeez. Ten slotte ben ik bezig gegaan met het inwikkelen van mijn tenen voor in mijn spitzen. In de hoop natuurlijk dat dit een wondermiddel voor alle vervelende voetkwaaltjes zou blijken te zijn, vond de grote test plaats. We gaan het meemaken.

toetape Bunheads

Dit tape laat zich prima aanbrengen

Ligt het aan mij of heeft de bunheads toetape wat weg van het afplaktape wat je gebruikt als je bijvoorbeeld een raamkozijn of deurpost wilt schilderen? Het heeft een vergelijkbare structuur en kleur. Die kleur is al meteen iets wat me niet erg bevalt. Begrijpelijk dat de tape niet precies kan aansluiten op je huidskleur, maar iets natuurgetrouwer had wel gemogen. Voor tijdens een dansles is het gelige, gebroken wit prima, echter ik denk niet dat je publiek er heel blij van wordt als tijdens een voorstelling lichte strepen op je voeten zichtbaar zijn. Dat breekt de lijn van je benen nogal, juist iets wat cruciaal is voor de danser. Eigenlijk vind ik de rol waaromheen de tape gewikkeld zit erg groot om telkens mee te nemen, maar goed, dat is een detail dat gecompenseerd zou kunnen worden door een voortreffelijke kwaliteit en werking. De dikte van de tape is wel fijn en gelukkig is het spul ook duidelijk wat zachter en dus fijner voor op de huid. Je hebt geen schaar nodig om een stuk te verkrijgen, een scheur met je handen voldoet al. De eerste keer dat ik de tape gebruikte, vond ik het lastig in te schatten hoeveel ik nodig zou hebben. Daarom ging ik lekker royaal te werk en dat bleek ook wel nodig te zijn. Als je het om je voorvoeten wilt wikkelen, is één rondje niet genoeg voor een optimaal effect. Drie keer minimaal, zou ik aanraden. Daarmee is het tape niet zo zuinig in gebruik, ook omdat je het na een keer gebruiken weg moet gooien. Hergebruik is geen optie.

toetape Bunheads

Zo ziet het aangebrachte tape eruit als er nog geen fysieke inspanningen geleverd zijn

Het tape lijkt naar behoren te plakken, het sluit goed aan op mijn huid. Het voelt comfortabel, zonder harde randjes en gekke uitsteeksels. Aanvankelijk denk ik ook dat het goed blijft zitten, in de eerste oefeningen die ik in mijn moderne dansles heb in ieder geval wel. Na de warming-up, wanneer de intensievere oefeningen met draaien en sprongen aan bod komen, verandert dit helaas snel. De randjes van het tape kruipen op en sommige stukken laten spoedig volledig los en hangen maar wat aan mijn voeten te bungelen. Komt er dan ook nog eens stof onder, dan is het volledig einde verhaal. Ik moet extra tape aanbrengen om het door te kunnen dragen, wat behoorlijk wat tijd in beslag neemt. Dan zit het wel beter, ik heb bewegingsvrijheid en het geeft mijn huid bescherming wanneer nodig.  Het handige is dat ik geen sokken hoef te dragen en dus wel de grip van mijn hielen heb tegelijk met de afdekking van mijn voorvoet. Maar erg gemakkelijk laat het zich dus niet aanbrengen en ook met een 4-dubbele laag is een scheur hier en daar niet te vermijden. Niet ideaal dus als je onbezorgd wilt dansen. Het dragen van het tape in mijn spitzen vond ik persoonlijk voor weinig toevoeging zorgen, maar ik zelf heb al voldoende aan standaard teenbeschermers. Dat maakt mij niet de aangewezen persoon hier een oordeel over te geven. Een voordeel aan het tape vind ik dat het zich zonder vieze restjes en snel laat verwijderen van je huid. Ik heb geen last gehad van kleverige lijmresten en ook huidirritaties zijn uitgebleven.

Toetape Bunheads5

En zo ziet het er na kort gebruik uit (excuses voor deze voetenfoto)

Conclusie en eindcijfer

Positieve punten: + geen schaar nodig; + multi-inzetbaar; + precies op maat maakbaar; + wassen is niet nodig; + beschermt wel degelijk; + huidvriendelijk.

Negatieve punten: – niet zuinig; – opvallende kleur; – raakt vrij snel los; – aanbrengen kost relatief veel tijd; – hoge prijs.

Al met al ben ik tot het eindcijfer van een 6,5 gekomen. Of ik het product zou aanraden is voor mij afhankelijk van waar je naar op zoek bent. Als je een teen of nagel wilt afplakken is het handig, maar voor de bescherming van je voorvoeten zijn footundeez net zo effectief. Ook in je spitzen kan het comfortabel zijn, toch zijn mijn ouch pouches voldoende en zeker niet vervangbaar voor het toetape. Sta er dus even bij stil, realiseer wat je doel is als je overweegt om de toetape aan te schaffen. Al helemaal vanwege de relatief hoge prijs.

Ook toetape van bunheads uitproberen? Bekijk hier de Bunheads Toe Tape online.

Veel dansplezier!

Groetjes, Heleen