Recept: vegetarische paprika tomatensalade met ciabatta

0

Hoi dansliefhebbers,

Met dit mooie weer zit ik bepaald niet te wachten op een boerenkoolstamppot met worst. Geef mij maar iets luchtigs, een lekkere salade met groente of fruit doet het altijd goed. De pastasalade, waarvan ik het recept al eerder op mijn blog postte, heb ik al eindeloos vaak gemaakt en ik was toe aan iets nieuws. Lees snel verder als je wilt weten hoe je de heerlijke combinatie van tomaten, paprika en olijven in een maaltijdsalade kunt maken. Perfect voor op een zomeravond, vlak voor of na het sporten. Veel kookplezier!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 6 el olijfolie
  • 2 el pesto
  • 90 gr olijven
  • 3 paprika’s (1 rode, 1 gele, 1 groene)
  • 3 grote tomaten
  • 4 eieren
  • 1 ciabatta brood
  • Eventueel een snufje peper en zout

paprikatomatensalade

Zo maak je het:

Stap 1: verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in reepjes van 1 cm breed. Verwarm 2 el olijfolie in een wokpan en bak de reepjes in 8 minuten op hoog vuur gaar. Schep het af en toe om, om verbranden tegen te gaan. Snijd in de tussentijd alvast de tomaten in partjes.

paprikatomatensalade

Stap 2: schep 2 el olijfolie en de pesto in een grote kom en doe de olijven erbij. Roer dit goed door elkaar zodat het een mengsel wordt.

paprikatomatensalade

Stap 3: nadat de paprikareepjes 7 minuten op het vuur hebben gestaan, doe je de tomaten erbij in de pan. Hussel dit ook door elkaar en laat het nog 1 minuut op een wat lager vuur staan, zodat de tomaat warm kan worden.

paprikatomatensalade

Stap 4: Terwijl je bezig bent met het bakken van het paprika-tomatenmengsel, kun je alvast een eitje bakken. Gebruik hiervoor de overige 2 el olijfolie.  paprikatomatensalade

Stap 5: de lens van mijn camera was inmiddels beslagen door alle stoom uit de pan (,de volgende keer moet ik eraan denken om de afzuigkap aan te zetten :)).  Nu de paprika-tomatenmix af is, roer je het door de pest-olijvendressing en meng je dit nog eventjes goed door elkaar in de kom. Laat het 5 minuten buiten de koelkast staan om af te koelen.

paprikatomatensalade

Stap 6: klaar is je salade! Je kunt het zowel op kamertemperatuur als lauw als warm eten. Serveer het samen met het ei, zout en peper naar smaak en een stuk van de ciabatta. Smakelijk eten!

paprikatomatensalade

Groetjes, Heleen