Hier kun jij dansen deze zomer!

0

Hoi dansliefhebbers,

Het lijkt onmogelijk, maar eergisteren is de laatste dag van de lente alweer ingegaan. Dat betekent dat we momenteel de tweede dag van de zomer aan het beleven zijn. Aan het weer is het helaas lastig af te zien, zo is het nou eenmaal in Nederland. Des te meer reden om leuke plannen te  die binnen plaats vinden maar tegelijkertijd lekker actief zijn. Die zijn er genoeg! Daar ben ik de laatste tijd wel achter gekomen. De richel met flyertjes op mijn school lag de afgelopen weken volgepropt met papiertjes die zomerdansprogramma’s aankondigen. Heel aanlokkelijk, met de aantrekkelijke foto’s van prachtige dansers en vermelding van de meest leuke en interessante workshops. Het ene foldertje zag er nog verleidelijker uit dan de ander, liet me wensen dat ik aan alles kon deelnemen. Dus wil je deze zomer danslessen blijven volgen maar weet je niet goed waar en wanneer? Terwijl ik verder droom, zal ik voor jullie enkele noemenswaardige summer intsensives/ zomer dansscholen op een rijtje zetten:

De Dutch Summer Dance Course:

Eerder al schreef ik over de organisatie De Dutch Don’t Dance Division, opgericht door voormalig balletdansers Rinus Sprong en Thom Stuart. Al 10 jaar lang organiseren zij iedere zomervakantie een Summer Course, die in totaal twee weken lang duurt. Dit jaar vindt het plaats van 20 juli tot en met 1 augustus in Den Haag. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s, voor jong en oud, amateur tot dansdocent tot professional. De prijzen variëren van 15 euro voor een Kinder Dans Week tot 600 euro voor een volledige tien dagen durende Full Course voor professionals. De deelnemers volgen les in klassiek ballet, moderne dans en zowel oud als nieuw repertoire van Nederlandse choreografen zoals Hans van Manen en Jirí Kylián. De zomercursussen van DDDDD zijn geschikt als je een intensief meerdaags programma wilt volgen en er bereid toe bent om daar behoorlijk voor te moeten betalen. Neem voor meer informatie en een promotiefilmpje met een impressie van de course, een kijkje op de site:

Danskamp:

Ook vindt dit jaar het 10-jarig jubileum plaats van Danskamp. Zij noemen zichzelf de “grootste danservaring van de Benelux”. Drie weken lang in juli en augustus kun je op de locatie Wilhelmina-oord workshops volgen van choreografen, die voornamelijk bekendheid hebben verworven door de talentenjacht So You Think You Can Dance. Zo zal Min Hee Bervoets de moderne danslessen verzorgen, en Koen & Roemjana brengen sfeer naar het kamp met hun Latin moves. Ook voor hiphop, dancehall en enkele andere meer op urban gerichte dansstijlen ben je hier aan het juiste adres. Van je 8ste tot je 18de levensjaar kun je voor 399 euro (inclusief overnachting en maaltijden) deelnemen aan het kamp, waar “naast het dansen, ook vriendschappen ontstaan voor het leven”, aldus de organisatie. Als je geïnteresseerd bent in veel verschillende dansvormen en graag op de foto wilt met bekende dansers, dan is Danskamp iets voor jou.

STEP FORWARD:

zomer danslessen

Ook de partnering lessen van Joost en Maïté staan dit jaar op het programma bij de GOTRA Summer Academy!

GOTRA JOOST VROUENNRAETS is in de zomer van 2015 terug met een Summer School. Van 4 tot en met 14 augustus is Heerlen de plek waar je moet zijn om onder andere lessen klassiek ballet, yoga, partnering en repertoire van het dansgezelschap te krijgen. De workshops worden naast de dansers van GOTRA ook door gastdocenten verzorgd. Je kunt besluiten om ofwel in losse lessen te participeren, één of twee lessen per dag te volgen of één of twee weken aanwezig te zijn. Verder is dit jaar nieuw dat er verschil wordt gemaakt tussen het normale programma, toegankelijk voor iedereen, en het programma voor (ver)gevorderden. De prijzen zijn terug te vinden op de site, net zoals het volledige rooster:

Amsterdam Summer Intensive:

In Amsterdam kun je goed terecht als je deze zomer wilt blijven dansen. De Henny Jurriëns Stichting verzorgt gedurende het hele jaar lessen in klassiek ballet en hedendaagse dans waar je op ieder gewenst moment kunt instromen. Naast deze losse lessen is er nu een Summer Intensive, waar de internationaal befaamde choreografen hun kennis overdragen op de studenten, in de drie weken van 29 juni tot en met 17 juli. Je kunt hier bijvoorbeeld workshops repertoire van Martha Graham of workshops Gaga Movement Technique volgen. Een enkele les kost 10 euro en als je het zomerprogramma volgt, is de prijs afhankelijk van de daarin aanwezige lessen. De workshops van Henny Jurriëns zijn alleen geschikt voor dansers met een vergevorderd of professioneel niveau.

Amsterdam Dance Centre:

De buikspiertjes worden goed afgetraind op het Amsterdam Dance Centre!

Ben je toevallig in Amsterdam en beginnen je voeten plotseling uit zich zelf te bewegen? Is de danskoorts toegeslagen en voel je noodzaak om dit te uiten in een swingende workshop? Je kunt zonder aanmelding van tevoren binnen lopen bij het Amsterdam Dance Centre. Ook deze zomer staan er volop lessen in het rooster, variërend van jazz van Laurent Flament tot hedendaagse dans van de Australiër Jason Winters, maar eigenlijk voor iedere dansstijl kun je hier wel terecht. Dansliefhebbers en pré-professionele dansers zijn allemaal welkom. Je betaalt per losse les, maar kunt ook een Zomertoeslagenkaart aanschaffen, waarmee je aanzienlijk goedkoper uit bent. En ten slotte ook niet verkeerd; dankzij het 20-jarig jubileum van het danscentrum, krijg je flink wat korting als je een abonnement afsluit of verlengt (, dit is geldig tot december 2015). Op de site staan alle benodigde gegevens:

Je ziet het goed, dit artikel is iets eerder gepubliceerd dan normaal. Meestal kies ik als vaste dag van de week de zaterdag, om mijn artikel op het World Wide Web te laten verschijnen. Maar omdat de vakantie voor velen van jullie er snel aankomt, wil ik jullie nu alvast op de hoogte brengen van deze danslessen. Zo kun je snel de beslissing maken om je eventueel op te geven. Hopelijk heb je er wat aan! Weet je nog een plek waar je gedurende de zomer leuke danslessen kunt volgen? Laat het me weten, ik ben erg benieuwd.