Energierijk lunchgerecht – wraps met avocado

0

Hoi dansliefhebbers!

We zijn alweer beland bij het derde en laatste lunchrecept waar ik jullie de komende tijd over vertel op mijn blog. Hopelijk hebben jullie een beetje inspiratie gekregen en zien jullie in dat het niet nodig is om iedere keer een bruine boterham met kaas in je lunchtrommel te stoppen. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar wat afwisseling is goed voor je. De gerechten zijn allemaal snel en eenvoudig klaar te maken: iedereen kan het. Ook met dit recept zal je je lichaam veel plezier doen. Hoewel de combinatie van ingrediënten niet heel logisch lijkt, is de smaak heerlijk. En heb je het uitgeprobeerd en bevalt het toch niet zo? Tortillas blijven een geniale uitvinding, omdat je er alles wat je wilt in kunt doen. Door het pannenkoekje op te rollen of op te vouwen bovendien ideaal om mee te nemen in je school-, werk- of danstas!

Wat heb je nodig voor 5 wraps?

  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 pak met 5 tortillas
  • 1 pot gedroogde tomaat
  • 1 pot witte kaas
  • Basilicum, zoveel als je lekker vindt
Energierijk lunchgerecht

Afbeelding 1: de ingrediënten

Hoe maak je het?

Stap 1: controleer of de avocado rijp is. Dit kun je controleren door te kijken of het stukje onder het pitje dezelfde kleur als de avocado zelf heeft.

Energierijk lunchgerecht

Afbeelding 2: een rijpe avocado

Stap 2: schil de avocado. Snijd de vrucht in blokjes die niet te groot zijn. Zo kun je ze gemakkelijk fijn prakken tot een groene puree. De avocado die ik had was blijkbaar toch niet zo rijp als had gemoeten; het prakken ging erg lastig. Een avocado die lang genoeg gelegen heeft, is dus wel echt een must.

Energierijk lunchgerecht

Afbeelding 3

Stap 3: schil ook de mango en snijd de binnenkant in kleine blokjes, zodat die straks goed in de wrap gaan passen.

Energierijk lunchgerecht

Afbeelding 4

Stap 4: pak nu ook de blokjes kaas en de gedroogde tomaatjes erbij. Snijd de tomaatjes eventueel in wat kleinere stukjes. De blokjes kaas kun je prakken, maar dat vond ik niet nodig. Doe nu alle klaargemaakte benodigdheden op de tortilla.

Energierijk lunchgerecht

Afbeelding 5: de aangeklede tortilla!

Stap 5: strooi er wat basilicum voor extra smaak bij…

Energierijk lunchgerecht

Afbeelding 6: strooien met basilicum

Stap 6: en je heerlijke avocado-wrap is af! Rol hem op en deel hem in een aantal stukken zodat het beter in je broodtrommel of plastic zakje past. Het is handig een servetje mee te nemen bij dit gerecht, zo worden je handen niet zo vies tijdens het eten.

Energierijk lunchgerecht

Afbeelding 7: et voilà… le résultat 🙂

Waarom is dit een goed lunchgerecht?

Avocado’s zijn geweldig. De grote verkondiger van de avocado, voedingsdeskundige Derrick D. Brown, zei het al en ik ben het zeker met hem eens. De smaak mag dan wel niet heel duidelijk zijn, qua variëren en voedingswaarde is het een onmisbaar product. Vooral als je vegetarisch of veganistisch eet. De mango bezorgt je de nodige vitamine C en de eiwitten van de kaas geeft je energie.

Veel kook- eet- en dansplezier!

Groetjes, Heleen

Like en volg dansisvooriedereen.nl nu ook op Facebook, door hier te klikken! Zo blijf je altijd op de hoogte van updates op mijn blog.

Dansisvooriedereen facebookpr