Review: schokdempende balletschoenen van DancerDancewear

0

Hoi dansliefhebbers!

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en originele producten, voorstellingen en ontwikkelingen in de danswereld. Hiervan houd ik jullie als lezers van mijn blog, graag op de hoogte. Je begrijpt vast wel dat ik enthousiast werd toen ik hoorde dat het balletkledingmerk Dancer Dancewear balletschoenen met schokdempende zolen op de markt zou gaan brengen. Blijkbaar waren dit soort schokdempende balletschoenen er al eerder, hoewel ik er nog nooit van had gehoord, maar toch leek het me zeker de moeite waard ze uit te proberen en er iets over te schrijven. In dit artikel lees je mijn mening over het product.

Over het merk:

Dancer Dancewear is een dansmerk ontworpen door ervaren dansers en dansspecialisten voor de dansliefhebber van iedere leeftijd. Hierdoor ben je verzekerd van een goede pasvorm en comfort. Of je nou een 4-jarig meisje bent, op zoek naar je eerste balletpakje, of een op hoog niveau dansende vrouw die nieuwe schoenen wil aanschaffen: bij Dancer Dancewear ben je aan het juiste adres. Naast balletkleding is het merk ook bezig met het ontwikkelen van onder andere jazz, hiphop, tap en zumba kleding. Voor meer informatie over het merk kun je de volgende site bezoeken: https://www.dancerdancewear.com/. Alle producten van Alista Dancer Basics (Dancer Dancewear) vind je op Danswinkel.nl

 Over de balletschoenen:

De schokdempende balletschoenen type Excel van Dancer Dancewear zijn lichtroze gekleurd. De schoenen hebben een canvas splitzool, wat een maximale strekking van de voet mogelijk moet maken. Volgens de site zijn de balletschoentjes geschikt voor een normale voetbreedte. Het dubbele elastiek is al aan één zijde vastgenaaid. Het andere uiteinde moet thuis vastgenaaid worden op de gewenste strakheid, zodat de schoen niet uitgaat tijdens het dansen. In het hielzooltje is schok-absorberend foam verwerkt. Dansers springen veel, wat betekent dat zij ook weer met hun voeten op de grond landen. De knieën, hielen en schenen van dansers vangen zo veel klappen op. Hoe meer je danst, hoe groter de kans op blessures. Volgens Dancer Dancewear wordt door de extra schokdemping, de energie beter geabsorbeerd, met als gevolg minder blessures. Dit zou dus een stuk beter zijn voor je lichaam op lange termijn. De schoenen zijn verkrijgbaar in de schoenmaten 31 tot en met 44.

Schokdempende balletschoenen van Dancer Dancewear

Afbeelding 2: zo werden de balletschoenen geleverd.

Schokdempende balletschoenen van Dancer Dancewear

Afbeelding 1: balletschoenen type Excel van Dancer Dancewear

Mijn mening:

De balletschoenen werden afgeleverd in een transparant plastic zakje. Ik kreeg twee maten, die van 22 cm en die van 22,5 cm. Normaal heb ik schoenmaat 35 of 36. De schoenen van 22 cm leken daar het beste bij de passen. De eerste indruk van de balletschoenen is dat ze er prima uitzien. Degelijk, zoals een balletschoen hoort te zijn. Wat wel meteen opvalt is natuurlijk het stukje zool op de hiel, dat staat iets boller dan het zooltje op de voorvoet. Een paar weken lang heb ik de schoentjes tijdens mijn balletlessen gedragen, om te kunnen voelen hoe ze bevallen. De pasvorm van de schoentjes is denk ik goed als je voeten een normale breedte hebben. Mijn voeten zijn vrij smal, waardoor tijdens het maken van bijvoorbeeld een rélevé wat plooitjes ontstonden aan de zijkanten. Dit kun je op afbeelding 3 zien. Ik heb de overtollige ruimte wel enigszins kunnen beperken, door de elastiekjes aan de binnenkant aan te trekken, maar alsnog vind ik dit een minpuntje. Nog een dingetje zijn de elastieken over de wreef. Een kant van deze elastieken is al vastgenaaid bij de levering. Meningen of dit werkt of niet kunnen uiteenlopen, maar ik ben er geen voorstander van. Het scheelt je misschien wat tijd, maar ik denk dat als je de elastieken helemaal zelf bevestigd, dat een beter effect heeft op de pasvorm. Voor mij geen goede toevoeging dus. Verder is de pasvorm mooi. Aan de achterkant en voorkant zit alles comfortabel.

Schokdempende balletschoenen van Dancer Dancewear

Afbeelding 3: dit gebeurt er wanneer ik naar footpush ga, ik krijg ruimte aan de zijkant.

Schokdempende balletschoenen van Dancer Dancewear

Afbeelding 4: de binnenkant van de schoenen, met de vormen van de schokabsorberende zool zichtbaar.

 

 

 

 

 

 

 

Het materiaal van de balletschoenen, canvas, vind ik persoonlijk fijn. Het rekt wat mee met je voeten, indien nodig, en zorgt voor veel bewegingsvrijheid. Een bijzonder onderdeel aan de balletschoenen is dat een deel van de zool schokdempend foam bevat. Ik was ontzettend benieuwd naar wat de werking hiervan zou zijn. Mijn verwachting was dat dit het springen zou vergemakkelijken en het landen zachter zou maken. Inderdaad lijkt het neerkomen op de grond en het afwikkelen wat zachter te gaan. Dan spreek ik niet over een groot verschil, maar je voelt duidelijk dat je hiel een minder grote klap te verduren krijgt! Wel zit er een nadeel aan de bolling van het zooltje: het maakt je voet minder stabiel. Als je uitgedraaid staat, dan merk je dat de verhoging als snel een kanteling naar binnen veroorzaakt. Je moet dus continue blijven corrigeren en compenseren. Als je sterke enkels hebt en hier aan denkt, dan zal dit waarschijnlijk geen grote problemen opleveren. Maar voor amateurs die al de neiging tot inzakken van de voeten hebben, kan het een struikelblok zijn.

Schokdempende balletschoenen van Dancer Dancewear

Afbeelding 5: zo zien de balletschoenen eruit bij gepointe voeten.

 

 

Eindoordeel:

Ik ben tot de conclusie gekomen dat de Excel van Dancer Dancewear een prima balletschoen is voor de meer ervaren balletdanser. Voor mensen met een normale voetbreedte zal de pasvorm heel geschikt zijn, voor mij helaas wat te groot. De kleur en het materiaal zijn heel degelijk en het is handig dat je met de touwtje door de bovenkant, de schoen wat kunt verstellen. De keuze om de elastieken over de wreef aan een kant al vast te maken, is begrijpelijk, maar ik vind het toch een minpuntje. De splitzool met schokdemping heeft zowel een positieve als een negatieve kant. Het materiaal zorgt voor wat vering en minder belasting van de hiel, maar het maakt je enkels tegelijkertijd behoorlijk instabiel. Het is voor mij lastig te zeggen wat het effect van de schokdempers op lange termijn zal zijn, daarvoor zou ik ze vaker moeten dragen. Hiermee ben ik tot het volgende eindcijfer gekomen.

 Eindcijfer:

7,5

Hopelijk vonden jullie het interessant om mijn review van deze schokdempende balletschoenen te lezen. Nog een fijn weekend!

Groetjes, Heleen

 

Like en volg dansisvooriedereen.nl nu ook op Facebook, door hier te klikken! Zo blijf je altijd op de hoogte van updates op mijn blog. 🙂

Dansisvooriedereen facebookpr