Energierijk lunchgerecht – bananenpannenkoeken

0

Hoi dansliefhebber!

Van enkelen van jullie ontving ik de vraag om wat recepten op mijn site te zetten, van gerechten voor tussen de middag. De lunch is, op het ontbijt na, waarschijnlijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Immers, met het ontbijt doe je energie op voor de ochtend en met de lunch voor de middag. Boterhammen met kaas zijn lekker en gezond, maar soms is het ook leuk om wat variatie te hebben in wat je eet. Sinds dat ik iedere dag dans – ik ben begonnen op een dansopleiding – merk ik ook dat ik behoefte heb aan iets wat me energie geeft, maar me een niet te vol gevoel bezorgd. Het maken van een lunchgerecht hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. Je kunt het gemakkelijk klaarmaken de avond voor de dag dat je het mee wilt nemen. ’s Ochtends haal je het uit de koelkast en je bent ‘good to go’. Daarom heb ik een paar recepten in elkaar gezet, die ik graag met jullie wil delen. Hier komt het eerste recept; de banen- en kaneelpannenkoek! Iedereen kan dit maken, het is handig om mee te nemen en geeft je de benodigdheden om de dag goed door te komen. Natuurlijk ook erg geschikt als tussendoortje of voor een gevulde maag vlak voor je naar je dansles gaat!

 

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • wat kaneel

energierijk lunch gerecht

 

Zo maak je het!

Stap 1: snijd de banaan in plakken en prak ze zo fijn mogelijk.

energierijk lunch gerecht

 

energierijk lunch gerecht

Stap 2: breek de twee eieren en klop ze los tot een glad geheel.

energierijk lunch gerecht

Stap 3: doe de geprakte banaan en kaneel naar smaak bij de eieren en roer de mix goed door.

energierijk lunch gerecht

 

energierijk lunch gerecht

Stap 4: verhit wat olijfolie in een koekenpan, het liefst een met een anti-aanbaklaag.

energierijk lunch gerecht

Stap 5: schep met een lepel wat beslag in de pan. Ik heb de pannenkoekjes bewust niet te groot gemaakt, want ze breken dan snel wanneer je ze omdraait. Bovendien zijn ze zo handiger om mee te nemen en om te eten.

energierijk lunch gerecht

Dit is je eindresultaat! Ik heb van dit beslag zes pannenkoekjes kunnen maken, genoeg om de middag mee door te komen.

energierijk lunch gerecht

Ik heb de pannenkoekjes af laten koelen en in een broodtrommel gedaan, samen met een trosje druiven.

energierijk lunch gerecht

Wat maakt deze lunch geschikt voor dansende mensen of andere mensen die graag wat energierijks en gezonds willen eten?

Alles aan deze pannenkoeken is gezond! De banaan bevat koolhydraten, wat een verzadigd gevoel geeft en kalium, een mineraal dat het samentrekken van de spieren regelt. Eieren voorzien je lichaam van eiwitten, noodzakelijk voor allerlei regelprocessen in je lichaam om goed te kunnen functioneren. Ook de olijfolie bevat goede vetten. De druiven die ik extra heb toegevoegd aan de lunch, voorzien je lichaam van vitamine C, wat mede zorgt voor een goede weerstand en opbouw van je bindweefsel. Eventueel kun je deze lunch nog aanvullen met gezonde noten, zoals walnoten, om goede vetten binnen te krijgen.

Hopelijk heb je iets aan dit recept, veel kook- en dansplezier!

Groetjes, Heleen