Preview van het nieuwe dansseizoen (2014-2015)!

0

Hoi dansliefhebbers!

Hoewel de vakantie is sommige delen van Nederland nog volop bezig is, zijn de dansgezelschappen, dansscholen en andere culturele organisaties al druk aan de gang met de voorbereiding van het nieuwe dansseizoen. Schooljaar 2014-2015 ligt om de hoek. Wat kunnen we ongeveer gaan verwachten op onder andere het gebied van dansvoorstellingen? Hier een kleine preview, zodat we ons alvast een beetje kunnen gaan verheugen op al het leuks dat ons te wachten staat!

Scapino Ballet

Steeds meer dansgezelschappen richten zich, naast het verzorgen van optredens, op het geven van danseductie. Zo willen zij mensen van alle leeftijden en niveaus enthousiast krijgen voor de danskunst. Het Scapino Ballet organiseerde afgelopen tijd al vele geslaagde workshopdagen voor dansliefhebbers op locatie. Ik nam ook deel aan zo’n dag. Daarbij kreeg ik de kans te werken met de enige echte artistiek directeur Ed Wubbe. Naast dansworkshops, organiseren ze dit jaar zelf teken- en fotografiecursussen. Dus creatievelingen opgelet! Houd hun programma zeker even in de gaten. Natuurlijk vind je op de site van het Scapino Ballet ook een afspeellijst met de dansvoorstellingen.

Introdans

Introdans viert in het nieuwe seizoen de verjaardag van hun Ensemble voor de Jeugd. Dat bestaat dan al 25 jaar. Voor deze gelegenheid zal in oktober 2014 een speciale voorstelling in het leven geroepen worden, JARIG genaamd, met uitgelichte choreografieën van door de jaren heen. In de lente van 2015 is er nog het bijbehorende FEEST.

Ook Introdans heeft op het gebied van onderwijs veel te bieden. Voor zowel het basisonderwijs als middelbaar onderwijs hebben zij workshops ontwikkeld. Wie weet dat zij komend jaar wel op jouw school verschijnen om jou en je klasgenoten aan het bewegen te krijgen.

Ten slotte staat er voor de moderne dansliefhebbers een voorstelling met ‘moderne dans op topniveau’ op het programma, MODERNlive genaamd. Deze productie is in samenwerking met Het Gelders Orkest. Bovendien zijn er nog enkele andere voorstellingen te zien in de schouwburgen.

 Het Nationale Ballet

Dit is natuurlijk maar een fractie van alle verrassingen en spektakels die de dansgezelschappen voor ons in petto hebben. Waar kijk jij het meest naar uit qua dansevenementen komend schooljaar? Ik hoor het heel graag onder bij de comments!

Dan nog even dit: vind jij de artikelen die ik schrijf leuk? Wil je dansisvooriedereen steunen? En blijf je graag op de hoogte van alle nieuwe stukken op deze site? Like dansisvooriedereen dan op Facebook! Dit kan je doen door hier te klikken. Dankjewel alvast! 🙂